BOSS GP

BOSS GP: Supersnelle singleseaters racen op Centennial Classic TT in Assen

480_start_bossgp_5326

De supersnelle heren uit de BOSS GP krijgen er dit seizoen een extra raceweekend bij. Op zaterdag 18 en zondag 19 september komen de Big Open Single Seaters in actie op het TT-circuit van Assen. De autocoureurs zijn een extra attractie tijdens een motorsportfeest dat Centennial Classic TT heet.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Chris Schotanus

In 1998 is er al eens op Assen een Centennial georganiseerd, waarbij de liefhebbers van historische motorfietsen en legendarische rijders likkebaardend langs het circuit zaten.

Grote kampioenen
Anno 2010, het jaar van de 80ste TT, komt er wederom een Classic wedstrijd. Grote kampioenen uit het verleden als onder meer Giacomo Agostini, Kenny Roberts, Kevin Schwantz, Wil Hartog, Boet van Dulmen en ook zijspankoning Egbert Streuer komen het derde weekend van september naar Assen.

480_kalmthout_2_0864

Brullende BOSS-bolides
Naast al het motorsportgeweld, zullen ook de brullende BOSS GP-krachtbronnen te horen zijn in Assen en omstreken. Het is het zesde raceweekend van de internationale Big Open Single Seater-kalender van dit jaar. De Nederlanders Marijn van Kalmthout (gisteren tweevoudig racewinnaar op Zolder, zie foto) en Klaas Zwart zijn met hun Benettons Formule 1 uit het jaar 1997 de grote smaakmakers van de spectaculaire autosportklasse. Het seizoen wordt op 2 en 3 oktober afgesloten in het Franse Dijon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet