BOSS GP

BOSS GP: Marijn van Kalmthout pakt op Zolder eindelijk zijn zege

480_bossgp_zolder_sl_marijn

Al vaak was hij dit seizoen onderweg naar een zege in de BOSS GP, maar technische tegenslag weerhield hem telkens van succes. Maar vandaag, tijdens de eerste van twee races op Zolder, mocht Marijn van Kalmthout eindelijk op het hoogste treetje van het podium plaatsnemen. Klassementsleider Klaas Zwart viel uit. De Duitser Karl-Heinz Becker veroverde de zege in de Masters-divisie.


Tekst: Marc Kok, fotografie: Chris Schotanus

Bij de rollende start is polesitter Marijn van Kalmthout prima weg. Hij gaat als koploper door de eerste linkse en heeft Klaas Zwart in zijn kielzog. Degenen die de BOSS GP volgen, weten dat Klaas Zwart tot nu toe alle acht races heeft gewonnen, maar dat Marijn van Kalmthout geregeld een zeer knappe uitdager. De Hoofddorper heeft dit seizoen echter al de nodige pech meegemaakt. Hij werd, meermaals in leidende positie, uitgeschakeld door een kapotte dynamo, een losgeraakt wiel of een klapband. Van Kalmthout is echter heel rap dit weekend en had Zwart verslagen tijdens de kwalificatie.

Rap wegrijden
In de openingsfase van de eerste race rijden de twee heren – zoals verwacht – heel rap weg van de overige 7 deelnemers. Na twee ronden heeft Van Kalmthout een kleine halve tel voorsprong op Zwart.

Achtervolgers
Dan is er reeds een gat van 9,8 tellen naar de nummer drie, Ingo Gerstl. Henk de Boer, de titelverdediger, heeft zijn fraaie Champcar op P4 rond racen, terwijl Damien Charveriat met Karl-Heinz Becker knokt om de winst in de Masters divisie. Carlos Antunes Tavares, Alain DeBlandre en Gregory Thornton completeren het veld. Laatstgenoemde, die als invitational met een fraaie Chevron B24 F5000 uit 1973 rijdt, valt na 3 rondjes helaas uit.

Vol aan de bak
Ondertussen zet Zwart met een 1:19,724 de rapste raceronde neer. Van Kalmthout, die nog steeds leidt, moet dus vol aan de bak. De racende Ford-dealer en de schoonvader van Tom Coronel zijn bijzonder aan elkaar gewaagd

Goede zaken Becker
In de Masters-divisie doet Becker goede zaken. De Duitser passeert Charveriat, die ook in Dallara Nissan WS racet, in de vijfde omloop. Becker, een lookalike van acteur Sean Connory, is de nieuwe leider. De twee kemphanen blijven lekker bij elkaar in de buurt, zoals ze vorige maand tijdens het Masters of F3-weekend in Zandvoort ook al met elkaar deden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet