BOSS GP

BOSS GP: Marijn van Kalmthout voelt zich sommige momenten net Sebastian Vettel

480_beker_7363

Klaas Zwart heeft weliswaar de eerste acht races van het BOSS GP seizoen gewonnen, maar dat betekent niet dat hij niet wordt uitgedaagd. “Marijn van Kalmthout is ongelooflijk snel’’, zegt Zwart vol bewondering over zijn rappe collega-coureur. “Marijn komt er echt aan.’’


Tekst: Marc Kok
Foto’s: Chris Schotanus

480_vonken_1043

Een mooie sportprestatie beleef je veel intenser als je even daarvoor een diepe teleurstelling hebt meegemaakt. Dus stond BOSS GP coureur Marijn van Kalmthout tijdens de slotdag van het Masters of F3 weekend in Zandvoort te glimmen, nadat hij een dag eerder een zekere zege door materiaalpech uit zijn handen had zien glippen. “Op slechts 0,4 seconden van winnaar Klaas Zwart finishen, terwijl ik als allerlaatste van start ben gegaan, dat is ongelooflijk mooi’’, grijnsde de Hoofddorpse Ford-dealer na zijn sensationele tweede plek met zijn Benetton Formule 1 waarin in 1997 Jean Alesi furore maakte.

480_zij_9847

Pech of succes
Marijn van Kalmthout heeft veel successen geboekt in zijn 15-jarige autosportloopbaan. Maar misschien heeft hij nog veel vaker domme pech gehad. Ook dit seizoen kan de 46-jarige Hoofddorper al flink wat malheur opsommen. Zo was hij tijdens het eerste BOSS GP-weekeinde op het Duitse Hockenheim hard op weg naar de zege, waarna een kapotte dynamo in één klap een einde maakte aan de strijd. Tijdens Pinksteren schoot er op topsnelheid op het Belgische circuit van Spa een wiel los en miste Van Kalmthout op een haar na een muur. Op de Nürburgring was het wederom raak en kreeg Marijn op hoge snelheid te maken met een klapband. En ook tijdens het Masters of F3 in Zandvoort kende Van Kalmthout een achtbaan van uiteenlopende emoties.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet