BOSS GP

BOSS GP: Carlos Antunes Tavares zet alles opzij om te kunnen racen

480_tavares_4229

Het merk Nissan loopt bij Carlos Antunes Tavares als een rode draad door het leven. Zowel zakelijk als privé, want als Executive Vice President Nissan Americas Operations is hij verantwoordelijk voor sales, productplanning, ontwerp, constructie, financiën en strategie van Nissan in geheel Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caraïbische gebied. Privé gebruikt de van geboorte Portugees zijn spaarzame vrije tijd om te racen in de BOSS GP. En hoe kan het ook anders, daarin racet hij in een fraaie Dallara Nissan Worldseries.


Tekst: Marco Antheunisse
Foto's: Chris Schotanus

480_tavares_9671

Vast in Tokyo
Om te kunnen racen in de BOSS GP reist Antunes Tavares zonder problemen heel de wereld over. Voor de races op de Nürburgring bijvoorbeeld vloog hij ‘even’ heen en terug naar Tokyo, Japan. Daarbij had hij de pech dat zijn vlucht op de heenreis vertraging had. “Ik kwam vrijdag vast te zitten in Tokyo en kon daardoor niet op tijd zijn voor de kwalificatie en de eerste race op zaterdag. Daardoor bleef alleen de 25 minuten durende tweede race op zondag over, maar ik ben toch voor die ene race gekomen. Ten eerste omdat ik wist dat mijn gasten voor deze races al op de Nürburgring waren. Maar ten tweede omdat er niets mooiers is dan racen in de BOSS GP, dus die reis had ik er zeker voor over.”

480_tavares_9610

Vrienden
De genoemde gasten zijn voor Antunes Tavares een belangrijke drijfveer om te racen. “Ik word al jarenlang ondersteund door een hechte groep vrienden die het leuk vinden om de races van dichtbij te volgen. Zij zijn mijn vaste supporters én sponsors. En wat ik helemaal geweldig vind is dat ook de tweede generatie van deze groep, dus de kinderen van mijn vrienden, er nu ook bij zijn en net zo enthousiast zijn over autosport als hun ouders.”

480_tavares_4295

Brede ervaring
Carlos Antunes Tavares is al dertig jaar bezig met autosport en racet sinds 1980. “Ik ben toen begonnen in de touringcars. Vanaf 1983 race ik onafgebroken en ik heb al aan heel wat verschillende kampioenschappen meegedaan. Zo reed ik van 1985 tot 1993 rally, daarna in French Touring Cars en ik heb vijf seizoenen meegedaan aan de Nissan Worldseries. Van 1996 tot 2003 reed ik Formule 3 in het Frans kampioenschap en daarna ben ik naar de Big Open Single Seaters overgestapt.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet