Racing Shows

Racing Shows: Essen Motor Show

De Essen Motor Show opende afgelopen weekend voor de 38e maal haar poorten en is nog tot a.s. zondag geopend. Voor de liefhebbers op het gebied van optische tuning is er voldoende aanbod. Vanwege de moeilijke situatie in zowel de Duitse circuit- als rallysport was er in dat segment weinig nieuws te vinden. Grote afwezigen waren zowel BMW als Mercedes in Essen. Na de IAA in Frankfurt eerder dit jaar stond een tweede beurs op Duitse bodem niet meer op het programma. Autosport.nl maakte een kleine impressie in Essen, waar toch nog enkele kleine nieuwigheden te bespeuren vielen.

Tekst en Fotos: Willem J.Staat.

Gumpert GT
Op autosportgebied viel er weinig nieuws te bespeuren, maar toch waren enkele interessante nieuwigheden waar te nemen. Ex-Audi-ingenieur Gumpert is sinds enige tijd voor zichzelf begonnen en ietwat verscholen troffen we een prachtige GT auto aan, ook wel de Gumpert genaamd.

 Gumpert

Prachtige nieuwe GT auto, de Gumpert, die jammergenoeg wat verdekt staat opgesteld.

Nieuwe Clio Cup
Het werd immers tijd voor een nieuwe Clio Cup. Toch gaat Renault dit keer voorzichtig te werk. De nieuwe Clio Cup gaat in 2006 zowel in Duitsland als Spanje van start, terwijl andere landen nog even zullen moeten wachten. De nieuwe Clio kost in Duitsland 31.500 Euro. De Renault wedstrijden vinden deels in het Beru Top 10 pakket plaats, maar anderzijds onderhandelt men over wedstrijden tijdens wedstrijden als de Masters en de Jim Clark Revival.

 _____________

Eindelijk de nieuwe Cup Clio. Voorlopig alleen nog maar in Duitsland te bewonderen.

Nederlandse inbreng
Naast onder andere de Spyker, de F3 Dallara Opel van Giedo van der Garde troffen we ook nog een hele snelle Donkervoort aan, goed voor een tijd van 7:14.89 op de Nordschleife!

 Donkervoort

Een toch wel heel snelle Donkervoort!
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet