Racing Shows

Racing Shows: Essen Motor Show een must voor autosportliefhebbers

De Essen Motor Show 2005 draait van vrijdag 25 november tot zondag 4 december in de Messe in Essen. De hele auto-en motorwereld geeft acte de présence. Er staan niet minder dan 500 standhouders, er worden ruim 400.000 bezoekers verwacht. In 18 hallen staat op 105.000 m2 vloeroppervlak alle pracht en praal opgesteld. Jaarlijks is Essen weer het trefpunt voor de auto-en motorsportliefhebber. De Essen Motor Show is voortgekomen uit de beurs waar de naam van de legendarische Formule 1 coureur Jochen Rindt aan werd verbonden. De Oostenrijker verongelukte in 1970 en werd postuum F1 wereldkampioen.

Het concept in Essen berust op 4 pijlers; “Automobile“, „Tuning“, „Classics“ en „Show-Center“.De successtory is ongeëvenaard. De gehele autosportscène is vertegenwoordigd, van clubsport tot Formule 1 en WRC. De automobielindustrie showt het sportieve gamma, van kleine straatflitsers tot dikke sportbolides. Ook de dikke SUV, beter bekend als de ASO-bak, ontbreekt niet.op de dynamische beurs. Op de grootste tuningshow ter wereld worden dikke motoren, superaudio en supergestylde auto’s voor het voetlicht gehaald. Een goede inspiratiebron om de eigen auto een individuele styling mee te geven.

 ferrari


De afdeling „Oldtimer & Classics“ laat de historie van de automobiel zien. S.I.H.A. Exhibitions Gmbh uit Herzogenrath neemt de organisatie van dit deel van de Motor Show Essen voor haar rekening. Er staan oldtimers en youngtimers tentoongesteld, maar er zijn ook schitterende exemplaren te koop. Hoogtepunt is een presentatie van „75 jaar Pininfarina“. Op Motor Show Essen pronken mijlstenen uit de historie van de beroemde Italiaanse designer, zowel auto’s die in productie zijn genomen door de automobielindustrie als designstudies. Ook de tuningbranche is rijkelijk vertegenwoordigd. Bij ingang „Ost" is zelfs een off-road baan door Suzuki aangelegd. Daarnaast staan er designmodellen van studio’s en autofabrikanten, concept-cars en prototypes.

 kever_on_fire


Het publiek zal versteld staan van de fantasierijke crazy cars. Het zijn allemaal unieke exemplaren waar slechts één exemplaar van bestaat; snow-mobils, een monstertruck en hele wilde droom-bikes uit Daytona. Het is allemaal teveel om op te noemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet