Racing Shows

Racing Shows: Openingsimpressie Speed&Design 2005

De sportiefste beurs van Nederland, Speed&Design opende vanmiddag in de Utrechtse Jaarbeurs haar deuren voor de dertiende editie. Autosport nl. maakte een korte impressie van de beurs die geheel in het teken staat van snelheid.

Tekst en foto's: Willem J.Staat.

Openingsceremonie
De openingsceremonie in de actie arena stond in het teken van enkele fraaie driftdemonstraties en een motorenprestatie. Voor het eerst is het segment motorfietsen eveneens vertegenwoordigd op Speed&Design.

 Driftclub
Fraaie openingsdemonstratie van de Driftclub.

Atlantic kampioen Charles Zwolsman te gast
Toyota Formule Atlantic kampioen Charles Zwolsman, die afgelopen zondag een succesvol Champcardebuut in Mexico City maakte was eveneens te gast bij de openingsceremonie, waar hij door Tim Coronel uitgebreid aan de tand gevoeld werd over zijn Mexicaanse debuut. "De eerste keer dat ik in die auto plaats nam, leek het wel alsof ik door een raket werd afgeschoten" verwoordde Charles zijn eerste kennismaking Team Australia van Derrick Walker.Het debuut van Charles heeft in Champcar nogal indruk gemaakt want de Nederlander is bij maar liefst vier teams in gesprek.

 Charles Zwolsman pr
Charles Zwolsman geniet nog na van zijn succesvolle debuut in Mexico.

Norma Sportscar
Voor het eerst viel bij MP de Norma Sportscar te bewonderen waarmee Patrick Dirks, Patrick Roos en de Duitser Heinrich Langfermann vorige week tijdens de 12 Uren van Magny Cours succesvol in actie kwamen. De fraaie Norma Honda was één van de weinige autosportpremieres op Speed&Design.

 Norma Sportscar
De Norma Honda waarmee Patrick Dirks, Frank Roos en Heinrich Langfermann tijdens de 12 Uren van Magny Cours in actie kwamen.

Kunstobjecten
Autosport en kunst gaan steeds meer samen. Op de stand van JP Art wordt een bolide geheel met alle Nederlandse Formule l coureurs beschilderd.Alle gecrashte coureurs die bijgedragen hebben aan de "Schroothoop" in het programma van Allard Kalff op RTL7 afgelopen seizoen, hebben kunstenaar Gerrit Ketelaars in staat gesteld een unieke bolide te verwezenlijken, die U dit weekend op Speed&Design kunt bewonderen.

 Schroothoop RTL7
Autosport en kunst gaan tegenwoordig goed samen.

Handtekeningenactie
Voor de fans van A1 GP wordt er op Speed&Design fanatiek actie gevoerd om dit evenement in de toekomst naar Zandvoort te halen.

 A1 schaalmodel
Fanatieke A1 actievoerders.

Zelf racen
Er wordt niet alleen in de actie-arena geracet, maar U kunt zelf onder het toeziend oog van Rick Bolt slotracen en misschien nog wel een mooie prijs in de wacht slepen.

 Carrera racebaan
Simone verwacht heel wat actieve slotracers dit weekend.

Renault
Ook de Formule l Renault van Fernando Alonso valt op Speed&Design te bewonderen. Coureur en presentator Tim Coronel voelde zich een klein moment even Fernando Alonso.

 Tommy Renault F1
Tim voelde zich even Fernando Alonso.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet