HARC

Retro: Terugblik STATE of ART GP Classic. Veel meer dan races

gp-classic-4

De STATE of ART Grand Prix Classic was een evenement met heel veel activiteiten. Naast de maar liefst dertien races konden de bezoekers genieten van de viering van het 100-jarig bestaan van Morgan, de Rob Slotemaker Memorial Rallye en last but not least een prachtige demo van twee historische DAF Formule 3-bolides.
De aanwezigen werden opgeschrikt door een zwaar ongeval van Bert Du Toy van Hees. De onfortuinlijke Lotus-rijder, actief in het ABC NK HT’s, hield er gelukkig alleen een gebroken vinger en enkele kneuzingen aan over.

Tekst en foto's: HARC.nl

Het hoofdprogramma werd gevormd door races van het ABC NK Historische Toerwagens & GT’s, de combinatie MG Competitions – Triumph Competition, de Britse klasse ‘Equipe’ GTS, de Netservices Youngtimer Touring Car Challenge, de Porsche 944 Basic Cup en de TopGear Westfield Cup.
Het ABC NK HT’s bracht weer een mooi startveld van 37 auto’s aan de start. Pieter Boel (Iso A3C) en Roman Caresani (Porsche 911) wonnen de races.
Bij de MG / Triumph Competitions vierde Ad van der Kroft op gepaste wijze het 100-jarig jubileum van zijn merk Morgan; hij won de eerste race met zijn Morgan +8. De tweede wedstrijd werd een prooi voor Graham Miller en zijn Triumph TR7 V8.

TVR on top
De eerste race van de ‘Equipe’ GTS eindigde in een zege voor Mark Ashworth en zijn TVR Grantura 1800 S. De tweede manche eindigde in het voordeel van Tom Smith (MGB).
Bij de Youngtimers waren het de gastrijders uit de Vrije Klasse van de ADPCR die de lakens uitdeelden. Ben van Genk (Porsche 968) en Richard Buitendijk (Porsche 944 Turbo) grepen het goud. Over Porsches gesproken: in de Porsche 944 Basic Cup won Oscar Schön twee races. Jafeth Molenaar pakte ook een zege en nam de leiding in de tussenstand over.

westfield_0828
Rudy van Buren pakt de winst

Sven Andries en Rudy van Buren zegevierden bij de Westfields, gastrijder Huub Vermeulen moest genoegen nemen met een zesde en achtste plek.

gp-classic-7
Soms zit het mee, meestal zit het tegen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet