Racing Shows

Racing Shows: Het autosportnieuws op de IAA


iaa_9

Over heropleving gesproken: het Oostduitse merk Melkus, in de jaren zestig bekend van een eigen sportwagen, geïnitieerd door oud-coureur Heinz Melkus, is ook weer actief.

iaa_11

Maserati komt na een paar jaar afwezigheid in 2010 weer met een eigen merkencup, de MC Trofeo. Kosten voor deelname 165.000 Euro voor één coureur of 185.000 Euro voor twee rijders, inclusief gebruik auto, banden, brandstof, testdagen, hospitality, kleding en tal van andere faciliteiten.

iaa_17

De Volkswagen Scirocco op aardgas, waarmee Volkswagen dit jaar de klasse voor alternatieve aandrijvingsvormen bij de 24-uursrace op de Nürburgring won, staat buiten op een "groene" stand.

iaa_14
 
Bij Yokohama staat een SEAT Leon uit de Duitse Supercup, de gastauto die het laatst werd bestuurd door de Zwitserse Christina Surer (geboren Bönzli)...

iaa_15

...en een BMW-WTCC-showcar van Augusto Farfus. Bij BMW zelf op de stand is niets te zien dat met autosport te maken heeft, wat na de aankondiging over het stoppen van het F1-project ook niet zo verwonderlijk is.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet