Racing Shows

Racing Shows: Het autosportnieuws op de IAA


iaa_5


Bij SEAT, tenslotte toch regerend wereldkampioen in de toerwagens, was er niets te zien dat met de racerij te maken heeft. Wel aanwezig op de persdag was sportdirecteur Jaime Puig, die daarna afreisde naar Imola, waar komend weekeinde het laatste Europese WTCC-evenement van het jaar plaatsvindt. Hier de Catalaan samen met Ard van den Eijnde, PR-manager van de Nederlandse SEAT-importeur Pon Car. Zouden ze het over een fabriekszitje voor SEAT-coureur Tom Coronel gehad hebben?

iaa_6

Bij Audi, evenals SEAT behorend tot het Volkswagen-concern, stond de R15 TDI-sportwagen op de stand, samen met het turbodieselblok, dat deze auto aandrijft. Over de aanwezigheid van die auto op de IAA zal intern best even gediscussieerd zijn, want zoals bekend won Audi dit jaar voor het eerst sinds mensenheugenis eens niet in Le Mans, en sommige marketingmensen zijn wat huiverig om een auto te tonen die niet gewonnen heeft. De A4 uit de DTM, waarmee Audi wel won, staat er overigens niet.

iaa_3

Ook de autosporthistorie wordt bij Audi niet vergeten. Tenslotte is het dit jaar precies 75 jaar geleden dat de beroemde "Silberpfeile" voor het eerst in actie kwamen. Op de stand staat de schitterende Auto Union Type C "Stromlinie". Weliswaar een replica, maar daarom niet minder mooi en bijzonder!

iaa_4

Mercedes-Benz toont "oud en nieuw" in een aantal variaties. Hier op de achtergrond de 300 SLR uit 1955. Stirling Moss en Denis Jenkinson wonnen met een soortgelijk model in dat jaar de Mille Miglia. Op de voorgrond de SLR Stirling Moss, een gelimiteerde uitvoering van de open supersportwagen van Mercedes-Benz en McLaren, die overigens al is uitverkocht.

iaa_7

Een van de meest spraakmakende noviteiten op de IAA is de Mercedes-Benz SLS AMG, waarmee het merk uit Stuttgart de vermaarde vleugeldeurconstructie van de 300 SL weer nieuw leven heeft ingeblazen. Naar we begrijpen bestaan er vergevorderde plannen voor een GT3-versie van dit model.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet