Racing Shows

Racing Shows: Het autosportnieuws op de IAA

iaa_18
Porsche introduceert in Frankfurt de nieuwe Cup-versie van de 911, die op de GT3 RS is gebaseerd.


Morgen opent de 63e Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt zijn deuren voor het grote publiek, nadat eerder de pers (dinsdag en woensdag) en vakbezoekers (donderdag en vrijdag) al de nieuwe auto's mochten bewonderen. Ook AUTOSPORT.NL was natuurlijk op de grootste en drukste autobeurs van Europa aanwezig om de nodige noviteiten vast te leggen. Uiteraard concentreerden we ons daarbij op het sportieve nieuws. Een impressie van wat we zoal tegenkwamen.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productions


iaa_2

"Groen" is het thema op de IAA. Nog maar een paar merken durven het aan om iets zien dat met autosport te maken heeft, zelfs wanneer men toch flink in de autosport actief is. Peugeot komt er echter rond voor uit dat het merk dit jaar de 24 Uur van Le Mans gewonnen heeft. De winnende 908 HDi FAP staat prominent op de stand.

iaa_8

Ook twee van de drie winnende coureurs waren aanwezig: Marc Gené en (erachter) Alex Wurz.

iaa_1

Zustermerk Citroën, dat dit jaar 90 jaar bestaat, toont een C4 WRC met hybride-aandrijving, voorzien van de kleuren waarin Sébastien Loeb en Dani Sordo dit seizoen rijden. Hetzelfde model, maar dan in iets andere kleuren, zagen we eerder al in Parijs en Genève.

iaa_10

Een showcar van de Chevrolet Cruze, zoals die in het WTCC rijdt, stond er buiten op het tentoonstellingsterrein een beetje verloren bij.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet