Racing Shows

Racing Shows: Genieten op Techno Classica Essen

essen_1
Oldtimers en klassiekers en een strak blauwe lucht, teken dat het voorjaar er is!

Het kon qua planning niet beter: tegelijk met de start van het klassieker- en oldtimerseizoen, de 21e editie van de "Techno Classica" in Essen, toont de natuur zich eindelijk van zijn vriendelijkste kant. Wat dat betreft is het goed dat de Techno Classica zowel in de beurshallen als op de open terreinen van het Messe-complex in de Westduitse stad Essen gehouden wordt, want buiten is het minstens zo aangenaam. Hoe dan ook, er is volop te genieten in Essen, waar de beurs nog tot en met zondag aanstaande duurt. AUTOSPORT.NL was er zoals altijd en legde het volgende vast.


Tekst: René de Boer
Foto's: Rebocar Automotive Productionsessen_4

Een beetje weggestopt in één van de hallen, maar wel bijzonder: een Matra MS5, die naar keuze zowel volgens Formule 2- als Formule 3-reglement kan worden ingezet. Zijn er naar verluidt maar zes van gebouwd.

essen_2

Er zijn dit jaar heel wat jubilea op autogebied te vieren. Onder andere bij Mini, dat het vijftigjarig bestaan viert. In Essen gebeurt dat onder andere met Mini's uit de autosport in heden en verleden, zoals deze rally-uitvoering en de Mini-Marcos op de achtergrond...

essen_3

...en een recente Mini John Cooper Works uit de actuele merkencup, de Mini Challenge, die volgens de nogal lachwekkende CI-regels van moederconcern BMW zelfs op de voorruitstreamer met een punt erachter moet worden geschreven.

essen_5

Een indirecte link met de autosport is er bij deze Melkus-sportwagens uit de voormalige DDR, die wel als "DDR-Porsches" worden aangeduid. De familie Melkus, vader Sepp en zoon Ronny, was met succes actief in de autosport. Naar verluidt zijn er opnieuw plannen voor een Melkus-sportwagen.

essen_6

Ook bij Skoda is er volop aandacht voor het verleden, zoals deze Octavia T3 uit 1961. Met deze auto won het succesvolle Duitse rallyudo Mathias Kahle/Peter Göbel dit jaar de AvD-Histo Monte, een in Duitsland populaire klassiekerrally.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet