Racing Shows

Racing Shows: Weinig Sport op de Auto RAI

De economische crisis begint de eerste littekens achter te laten. Voor de Auto RAI werd voor een geheel nieuw concept gekozen, waarbij de verschillende segmenten van de diverse merken over verschillende locaties verspreid zijn. I.p.v. één stand kom je nu hetzelfde merk verdeeld over diverse thema’s op meerdere plaatsten tegen. De meningen over dit concept verschillen van enthousiast tot verwarrend.

Tekst en Foto’s
Willem J. Staat

bolide_hamilton
De F1 McLaren Mercedes van Lewis Hamilton mag natuurlijk op de RAI niet ontbreken.

Sport slachtoffer crisis
In tegenstelling tot 2007 lijkt de sport bij de diverse importeurs en fabrikanten een ondergeschoven kindje. Alleen Mercedes, Seat en Chevrolet gaven er blijk van dat ze in een wereldkampioenschap vertegenwoordigd waren. Ook de “concept-cars” die vaak een basis voor de sportactiviteiten van de diverse merken vormden, lijken op een uitzondering na geheel van het toneel verdwenen. Alleen bij Vredestein en Mazda pakten hier mee nog groots uit.

pariijs_dakar
HAN Motive werkt aan een nieuwe Dakar-bolide.

Paris Dakar
Voor de liefhebbers van Paris Dakar, maar dan in Zuid Amerika uiteraard, viel er echter nog wel het één en ander te genieten. Liefhebbers van deze tak van autosport kunnen deze bolides buiten van nabij bewonderen. HAN Motive werkt samen met bedrijven uit de automotive branche, rallyesportspecialisten en studenten. Voor de volgende Dakar werkt men aan de ontwikkeling van een nieuwe Rallye Raid bolide die gebruik maakt van Jatropha-olie.

savage_rival_roadyacht
Een toekomstige concurrent voor Spyker? Ook op de circuits?

Nieuwe Nederlandse bolide
Ook werd er op de RAI nog een nieuwe Nederlandse bolide gepresenteerd, de Savale Rivale Roadyacht die door twee studenten van die door twee studenten van de Haagse Hogeschool in de werkplaatsen van Rep Air Composites de afgelopen 1,5 jaar vervaardigd werd. Zeker een project om in de gaten te houden. Vanaf 1 tot 11 april kunt u ruim 575 auto’s bewonderen. Volgens de RAI een absoluut record. Wie van actie houdt kan in de AUTO RAI Life verschroeid rubber opsnuiven. En wie van tweewielers houdt kan in de nieuwe Elciium Hal op de expositie GoMotor terecht.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet