Racing Shows

Racing Shows: Weinig autosport in Genève

geneve_7

Bij SEAT durfde men nog een actuele raceauto op de stand te zetten. Maar ja, je wordt tenslotte niet ieder jaar wereldkampioen bij de toerwagens.

geneve_10

De meeste andere merken laten alleen nog maar sportieve modellen zien als het iets met hybride te maken heeft, zoals hier de Citroën C4 WRC HYbrid4, een studiemodel naar analogie van de auto van wereldkampioen rally Sébastien Loeb.

geneve_11.jpg

Bij zustermerk Peugeot zagen we de 908 HY, de sportwagen met hybride-technologie, die we vorig jaar al zagen tijdens de LMS-finale op Silverstone en tijdens de Autosalon van Parijs. Toch nog toekomstmuziek, want de organisatie van Le Mans, de ACO, kondigde aan dat dit jaar auto's met hybride-aandrijving nog niet voor het klassement mogen rijden.

geneve_12.jpg

En gelukkig zijn er ook nog merken die tussen alle discussie over politiek-correcte hybrides en zuinige auto's voertuigen produceren die alleen maar voor rijplezier gebouwd zijn. Zoals bijvoorbeeld Ferrari, dat in Genève voor het eerst de 599XX toonde. Dit model is alleen bedoeld voor gebruik op het circuit, waarvoor Ferrari in 2010/2011 speciale eigen evenementen gaat organiseren. Race-activiteiten met de 599XX zijn voorlopig niet gepland. Van Ferrari-woordvoerster Myrthe de Boer vernamen we verder nog dat binnenkort de website van het merk uit Maranello geheel wordt vernieuwd. Er komt nog meer aandacht voor de Formule 1, waarbij bezoekers van de website na afloop van Grands Prix zelfs de telemetrie-data van Ferrari F1-coureurs Räikkönen en Massa kunnen bestuderen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet