Retro diversen

Retro: Eerbetoon aan Rob Slotemaker

8144 sloot_220

Vandaag, donderdag 16 september, is het exact 25 jaar geleden dat Rob Slotemaker het leven verloor tijdens een autorace op het Circuit Park Zandvoort.
Als eerbetoon aan deze destijds groots coureur en autosportman legde circuitdirecteur Hans Ernst vandaag een bloemstuk voor de gedenkplaat van Rob Slotemaker, bij de hoofdingang van het Circuit Park Zandvoort. 

In de geschiedenis van de Nederlandse autosport was Rob Slotemaker een 'alleskunner' die in vrijwel elke autosport-discipline thuis was. Zijn wagenbeheersing was fenomenaal. Het noodlot sloeg op 16 september 1979 toe voor de coureur en anti-slipschool eigenaar. In een onbelangrijke race op Zandvoort slipte hij op een plas olie en knalde tegen een stilstaande auto en overleed ter plekke.

Naast de gedenkplaat  en de vermelding op het Nationaal Autosportmonument leeft zijn naam ook voort middels de Rob Slotemakerbocht op het Circuit Park Zandvoort. Zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. wordt op Zandvoort ter nagedachtenis aan deze legendarische coureur de Rob Slotemaker Memorial georganiseerd. 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet