Open Nederlands Rally Kampioenschap

Hans Weijs Jr. wint Jack's Int. Drenthe Rally

Weijs JACKS Drenthe Rally


Waar beleven bijna 10.000 fans een autorally vanaf de tribune? Voor het eerst in meer dan 20 jaar kwamen de beste rallyrijders van Nederland zaterdag 12 maart in actie op het Circuit van Drenthe tijdens JACK'S Int. Drenthe Rally. In het Open Nederlands Kampioenschap gingen de snelste coureurs met hun R5 (Rally2) bolides de strijd aan, waarbij Hans Weijs Jr. in zijn Ford Fiesta R5 na uitdagende klassementsproeven op en rond het TT-circuit de winst wist te pakken voor Gert Jan Kobus genavigeerd door Martin Nortier en regerend kampioen Bob de Jong met zijn navigator Erik de Wild.


ZAA 1603

Tekst: aangeleverde berichten
Foto's: PR


loon-actieErik van Loon oogstte waardering van de fans door met een 400 pk-sterke Ford Fiesta WRC aan de start te verschijnen. Hij won de PRO-klasse terwijl de Equipe Weijs Jr / Rietveld op het RTV Drenthe podium ook nog als snelste van de dag werd gehuldigd.

Jim van den Heuvel kwam op zaterdagochtend als leider uit de drie klassementsproeven die op vrijdagavond in Kampen waren verreden. De winnaar van de laatste rally van vorig jaar begon voortvarend in Assen, maar zag door een technisch mankement het podium uit zijn handen glippen. In de historische klasse met daarin oogverblindende klassieke rallyauto's als de Lancia Delta HF Integrale, Opel Ascona A, Opel Kadett GT/E en Talbot Sunbeam zegevierde de Audi Quattro van coureur Marcel Ludwig met navigator Jorrit van der Putten. In de Motul Clio Rally Trophy, een nieuwe opstapklasse in de rallysport, zegevierde de equipe Klein Kromhoff / Hanstede.
In de Ford Fiesta WRC maakten Erik van Loon en Hein Verschuuren indruk tijdens de Jack's International Drenthe Rally. Zij genoten van begin tot het einde terwijl ze rijden in de krachtige rallyauto en wonnen het Pro-klassement.

ZAA 1690


Erik van Loon: "Wat een geweldige machine om in te mogen rijden. De power en driveability van de Fiesta WRC is top. Ik ben heel blij dat ik hierin heb kunnen rijden en het publiek deze auto kon laten ervaren. Hopelijk mogen we er nog vaker mee rijden in Nederland. We telden niet mee voor het algemeen klassement, maar reden in een eigen klasse, de Pro-klasse. Het was mooi dat we daar onze eigen huldiging hadden na onze winst."


ZAA 1728

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet