Open Nederlands Rally Kampioenschap

Rally - NL: Van Deijne neemt leiding in Open Nederlands Rallykampioenschap

PB KvD Vechtdalrally 2021-3

Tekst: Steven van Veenendaal
Foto: Marije van der Vliet/MikeDeHigh Media

Kevin van Deijne heeft samen met navigator Hein Verschuuren goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rallykampioenschap (ONRK) met een derde plaats in de Vechtdalrally. Met zijn podiumplaats werd hij de hoogst geklasseerde kampioenschapsdeelnemer en scoorde zodoende maximale punten.

Na een eerdere derde plaats in de openingswedstrijd van het kampioenschap, de GTC Rally, betekent het zijn tweede podium op rij. Door zijn consistentie is Van Deijne tot nu toe in alle wedstrijden op het wedstrijden op het podium geëindigd wat hem aan de leiding van het kampioenschap brengt.

De Vechtdalrally bestond uit acht proeven verdeeld over drie boucles die de deelnemers tegen de grens met Duitsland door het Vechtdal rondom Hardenberg voerde. Na de openingsboucle is van Deijne nog niet tevreden. Voor zijn gevoel mist de auto kracht bij het uitaccelereren uit de vele haakse bochten op de snelle proeven. Desondanks ligt de equipe dan al wel op een sterke derde plaats.

Omdat de auto bij de service niet direct een duidelijk aanwijsbaar mankement vertoont gaat van Deijne in eerste instantie bij zichzelf te raden. In het vervolg van de wedstrijd komt hij beter in zijn ritme en blijft hij constant top vijf tijden noteren. Aangezien hij al snel een comfortabele voorsprong heeft op zijn naastgelegen kampioenschapsrivaal op de vierde plaats neemt van Deijne geen risico's en consolideert zijn derde plek.

Voor de volgende wedstrijd trekt het team wederom naar het oosten van het land. Daar wordt, onder voorbehoud van doorgang, op 18 september de derde ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap verreden, de Hellendoornrally.

Kevin van Deijne zei:
"Ik ben uiteindelijk dik tevreden met de wedstrijd. Na een moeilijk begin vanmorgen hebben we vanmiddag een stapje vooruit gezet. Vanmorgen hadden we geen goed gevoel, de rempunten waren goed maar de acceleratie en topsnelheid in de snelle bochten was er niet. Hein (Verschuuren, navigator) zei bijvoorbeeld in een lange doordraaier 'deze is vol, vol gas!' maar ik gaf op dat moment al vol gas. De auto lijkt echter gewoon in orde dus dan moet je het bij jezelf zoeken. We gebruiken dit jaar sowieso om na een jaar stil te hebben gezeten weer ritme te pakken, de notes op orde te brengen en de auto op punt te zetten dus wat dat betreft was het een goede en leerzame wedstrijd. In het verloop van de wedstrijd ging het ook steeds beter en zaten we telkens erg dicht bij de rijders voor ons ondanks dat die nieuwste Polo's net een tandje sneller zijn dan onze eerste evolutie Fabia. Belangrijkste is wel dat we eerste in kampioenschap werden en dus maximale punten scoorden. Daardoor staan we nu bovenaan in het kampioenschap."

Uitslag Vechtdalrally, Hardenberg, 28-8-2021
1. M. Becx/S. van Barschot – VW Polo GTi R5; 56:37,6
2. B. van Kamperdijk/N. Muilwijk – VW Polo GTi R5; +8,5
3. K. van Deijne/H. Verschuuren – Skoda Fabia R5; +1.06,3
4. G. Kobus/M. Nortier – Skoda Fabia R5; +1.34,1
5. J. van den Heuvel/J. Dockx – VW Polo GTI R5; +1.53,0
6. P. van Hoof/S. van Hoof – Mitsubishi Lancer Evo IV; +1.57,7
7. N. den Braber/J. Ruiter – Hyundai i20 R5; +2.58,3
8. L. Parren/F. Stultiens – Mitsubishi Lancer Evo X; +3.31,3
9. H. Vossen/E. de Wild – Ford Fiesta R5; +3.36,8
10. A. Smits/A. Boertje – Mitsubishi Lancer Evo X; +4.05,6
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet