WRC

Rally WRC: Monte Carlo is er klaar voor!

De opening van het seizoen is weer in Monte Carlo. Woensdagavond streek de hele WRC familie weer neer in Gap midden in de Franse Alpen. Daar werd die avond ook de shakedown gereden en Sebastien Ogier liet meteen zien dat hij ook in een nieuwe auto nog steeds weet hoe het moet. Hij was de snelste man. Thierry Neuville was slechts een tiende seconde sneller. Hij werd gevolgd door Elfyn Evans en Ott Tänak. Twee Toyota's en twee Hyundai's in de top vier, de twee Fords volgen onmiddellijk daarachter. Kortom dit zegt niets over de dingen die komen gaan.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Henk Vossen in de sneeuw
Of er weer sneeuw zal liggen is nog niet helemaal zeker maar Henk Vossen heeft er weer zin in.

De elfde van Henk Vossen 

Donderdag ochtend reden alle deelnemers vanuit Gap naar Monte Carlo, waar donderdagavond de officiële start zal plaats vinden in de bochtige weggetjes ten noorden van het prinsdom. Eén van die deelnemers is Henk Vossen. Ook in zijn 52e rally jaar gaat hij gewoon door. Voor de elfde keer staat hij aan de start in Monte Carlo. Maar nog steeds is hij zeer gemotiveerd. "Ik vind mijn uitdagingen in het feit dat je geen moment mag verslappen. Op zo'n lange proef over hele smalle, bochtige weggetjes is het met die hoge snelheden echt een beproeving." Onze landgenoot rijdt niet voor een kampioenschap en houdt dus iets ruimere marges. "Mijn doel is om aan de finish te komen!"

WRC.com relaunch
Drie teams sataan te trappelen en een geheel nieuwe WRC website, waar wachten we nog op?

Nieuwe website
De officiële website van het kampioenschap (wrc.com) opent het tweede decennium van deze eeuw met een geheel vernieuwde website. Vooral de oranje kleur valt onmiddellijk op en ook de navigatie is verbeterd, vooral aan de hand van op- en aanmerkingen van de bezoekers. In de komende weken moet blijken of ze daar ook in gelaagd zijn maar de eerst indruk is goed. Een nog steeds prominent onderdeel van de site is WRC+. Dit is het platform waarop alle proeven van alle evenementen live worden uitgezonden. Uiteraard zijn er technische beperkingen zoals vorig jaar bleek toen door slechte weersomstandigheden het vliegtuig voor het doorstralen van de videobeelden niet kon opstijgen en er daarnaast nog een aantal dingen mis ging met de servers. "Het is ontzettend gecompliceerd om de beelden te maken en ze dan ook nog live uit te zenden". Meldde ons WRC baas Oliver Ciesla vorig jaar toen we hem daarnaar vroegen. "Maar dat is geen excuus en we werken dan ook voluit om alle problemen het hoofd te bieden, maar soms, zoals met die weersomstandigheden is het gewoon overmacht." Uiteindelijk hoort dat natuurlijk ook bij de rallysport. Het blijft een uitdaging. Toch is het platform een uniek geheel en er is geen betere manier dan het seizoen te volgen. Behalve dan om er feitelijk bij te zijn maar zelfs dan wordt het platform veel gebruikt door teams, rijders en bijvoorbeeld journalisten. Kortom voor de echte liefhebber een must! Nieuwsgierig? klik dan hier.

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet