WRC

Rally WRC Wales:Wales GB moet tekening in de strijd brengen

Donderdag avond start Wales Rally GB, de twaalfde van veertien wedstrijd van het wereld kampioenschap rally's. Ott Tänak voert de tussenstand in het kampioenschap aan maar verloor tijdens de Rally van Turkije de vorige rally in het WK, een flink deel van zijn voorsprong. Ogier kwam met zijn overwinning daar een flink aantal punten naderbij. Behalve Tänak liep ook Neuville averij op. Hij ligt nu zeven punten achter Ogier. Een bijzondere deelnemer is Petter Solberg, die afscheid neemt van het WK. Tegelijkertijd rijdt zijn zoon Oliver Solberg zijn debuut wedstrijd
.

Tanak
Ott Tänak


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal

Ogier
Sebastien  Ogier

Tijdens de shakedown was Kris Meeke de snelste. Bij alle drie zijn doorkomsten was hij de snelste man. "Die tijden zijn niet zo belangrijk," aldus de Brit. "Belangrijker is dat de auto goed aanvoelde en dat ik vertrouwen had." De andere rijders volgden op korte afstand. Onder hen ook Elfyn Evans die, na drie wedstrijden afwezigheid, weer hersteld is van zijn blessures, opgelopen tijdens een testwedstrijd in Estland. "ik heb vol ongeduld zitten wachten, maar gelukkig kan ik nu weer achter het stuur van mijn Fiësta kruipen," verklaarde de Brit.

Neuville
Thierry Neuville

De wedstrijd begint donderdag avond met een ceremoniële start in Liverpool, gevolgd door de eerste proef op het race circuit Oulton Park. Vrijdag is de drukste dag voor de rijders. Rond zeven uur start de eerste proef op ruim een uur rijden van de service. Dat betekent dus dat de eerste rijder al voor zes uur uit Llandudno vertrekt. Pas om negen uur 's avonds zijn de deelnemers weer terug in het servicepark voor de eindservice van vrijdag. De rijders hebben dan ruim 120, dankzij de orkaan Lorenzo waarschijnlijk kletsnatte, kilometers afgelegd. 


Pontus Pontus Tidemand

Petter
Petter Solberg op weg in zijn afscheidswedstrijdAutosport.nl Hét autosport magazine op Internet