WRC

Rally WRC Monte Carlo: Dutchies in Monte-Carlo

In Monte Carlo waren ook weer twee Nederlandse deelnemers aanwezig. Voor de tiende keer trok Henk Vossen naar de beroemde rally. Hij heeft daarbij opnieuw de beschikking over een Ford Fiesta in de R5 klasse. Naast hem zit Erwin Berkhof die de Nets zal voorlezen. De tweede vaderlandse inschrijving is de Opel Adama van Timo en Rebecca van de Marel.

HV01 Voor de tiende keer doet Henk Vossen (hier op een archief foto) mee aan de Rallye Monte Carlo

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto: Honza Frönek


De door Henk Vossen zo fel begeerde sneeuw was grotendeels afwezig, maar dat maakte het vaak nog moeilijker want hier en daar waren er wel flink gladde stukken. Door 'black ice' en sneeuwresten. Timo van der Marel vermaakte zich goed maar reed op de vrijdag alleen de middagproeven. Voor de wat verderop gestarte rijders werden de ochtendploegen geneutraliseerd. "Maar de middagproeven waren te mooi," aldus onze landgenoot.

Voor de vaderlandse rijders van Gap naar Monte Carlo verhuisden stond van der Marel op de 35e plaats en ook Henk Vossen kon de laatste etappe meemaken. Hij doet dat vanaf de 48e plaats.

Na de eerste twee proeven op zondagmorgen klommen zij respectievelijk naar de 32e en de 45e plaats. Ook hier in de Zeealpen lag geen sneeuw. Wel uiteraard weer vele 'vieze' weg gedeelten. Maar zelfs boven op de beruchte Col de Turini lag er op de weg geen sneeuw. Met nog twee proeven te gaan, dezelfde als zondagmorgen is de finish voor de twee Nederlandse rijders in zicht.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet