WRC

Rally WRC: Live het WRC seizoen bekijken

Op donderdag 25 januari gaan in Monte Carlo een kleine 70 deelnemers van start voor de Rallye Monte-Carlo, de eerste wedstrijd in het Wereld Rallykampioenschap 2018. Zoals we al eerder meldden bevinden zich onder hen twee Nederlandse equipes: Kevin Abbring, die samen rijdt met Pieter Tsjoen en Henk Vossen die hier zijn vijftig jarig rallyjubileum begint met Radboud van Hoek aan zijn zijde. Voor het eerst in de geschiedenis van het WRC worden alle proeven live uitgezonden.

WRCTV-0612
Het zenuwcentrum tijdens een live rally uitzending.

Tekst en foto's: Harry van Veenendaal


All Live
Onder de naam WRC plus All Live presenteert de WRC Promoter een nieuw platform, bereikbaar via WRC.COM of via de speciale apps. Deze apps zijn verkrijgbaar voor de meeste mobile telefoons en tablets. Ook voor diverse smart tv's zijn apps verkrijgbaar. Tot zover de technische details.

WRCTV-5982
Om de beelden naar de studio te sturen worden allerlei satellietschotels gebruikt.

Het programma
Het programma bestaat uit ongeveer 25 uur live televisie per evenement. De eerste uitzending begint donderdagavond om 21:30 uur. Het programma begint dan met een inleiding en aanloop naar de eerste klassementsproef Thoard – Sisteron. De proef wordt voor het eerst in deze richting gereden en vormt met zijn 36,69 kilometer meteen een mooie uitdaging voor de rijders. De start van de eerste deelnemer is om 21:43 uur. Ook als je niet in de omgeving bent kun je de proef live meemaken. Het verdere programma bestaat uit interviews, achtergrond informatie en analyses van terzake deskundigen. Het hele programma komt uit de studio op het serviceterrein en er wordt dus bij iedere proef live geschakeld. Vorig jaar mochten we in Portugal een deel van de eerste proefuitzending meemaken en het zag er goed uit. Naar onze verwachting zullen weinig mensen het hele programma volgen maar je kunt dus op elk moment inschakelen. De proeven die al gereden zijn kun je terug kijken. Kortom een unieke mogelijkheid voor het WRC. Dit soort programma's zijn we op lineaire tv natuurlijk wel gewend tijdens grote sport evenementen maar in het WRC is dit nog niet eerder vertoond.

WRCTV-9323
Dankzij helikopters en in toenemende mate ook drones kun je de actie zo goed mogelijk volgen

Gratis proberen
Voor niets gaat de zon op, gezien de enorme investering die moet worden gedaan om een complete rally live uit te zenden. In totaal zijn elke rally een kleine 100 personen bezig om een en ander in goede banen te leiden. Toch is een prijs van net geen 90 euro voor een heel jaar geen hoge prijs in verhouding tot andere online of andere sport uitzendingen. Maar gelukkig kun je het een keertje gratis proberen. Kijk op de WRC site voor details.

WRCTV-4133
Om dat allemaal in goede banen te leiden, zijn er aardig wat snoertjes nodig.

WRCTV-0593
Al die draadjes komen samen in de mobiel studio, hiervandaan gaan de beelden via het internet in de richting van uw apparaat.

Navigeren in een Fiesta!
Wil je een keertje navigeren in een echte WRC? In dit geval een Ford Fiesta WRC van de huidige generatie. Dan heb je nu de kans want, onder de vroege inschrijvers voor WRCPLUS All Live wordt een bijzondere prijs verloot: Een bezoek aan de Rally van Portugal van 17-20 mei, als speciale gast van de WRC Promoter. Dat betekent een VIP pas die onder andere toegang geeft tot een blik achter de schermen van WRC All Live. De reis- en verblijfkosten zijn inbegrepen evenals , en dat is toch wel het mooiste, een ritje als bijrijder tijdens de shakedown in één van de Fiesta's WRC 2018 van het officiële M-Sport Ford team. Kijk op de WRC site voor details. Mocht je winnaar worden laat het ons dan even weten, dan horen we na afloop graag je ervaringen en zullen die dan delen met de lezers van autosport.nl/rally. Veel succes vast.

WRC Launch Ford-20180111012
En als klap op de vuurpijl ontmoet je heel misschien deze mensen en mag je in deze auto plaats nemen. Foto: PR

 

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 25 januari 2018 12:38

  Beetje flauw om mijn reactie te verwijderen.

  • 1
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 25 januari 2018 14:00

  Beste anoniem. we hebben de tekst aangepast. Wat heeft jouw opmerking dan nog voor zin. Beetje flauw hoor...

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet