FIA Benelux Rally Trophy

Rally: Vaderlandse successen op het internationale rally podium

Dit weekeinde werd in Denemarken de Rally Denmark verreden. Dit is de finale ronde in het FIA Benelux Rally Trophy. In dit evenement stonden geen vaderlandse teams op het startpodium. Toch bracht de rally voor een aantal Nederlandse teams een aantal bekers op.

RallyDK-1-2
Hermen Kobus wint de FIA Benelux Rally Trophy

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal / Rally-eMag

Hermen Kobus
Hermen Kobus en Erik de Wild wisten eerder dit jaar al dat ze de Trophy hadden gewonnen. Waarschijnlijk moeten ze nog even wachten tot het KNAF kampioensfeest in december, maar zeker is dat zij de Trophy gewonnen hebben. Ze reden, behalve in Denemarken alle wedstrijden en wisten zo het winnende aantal punten binnen te halen.

RallyDK-2 De ERT2 Trofee was voor Jim van den Heuvel

Jim van den Heuvel
Eigenlijk hetzelfde verhaal geldt voor Jim van den Heuvel en Jouri Dokx. Zij legden de basis voor hun overwinning in de Zuiderzeerally en de GTC rally en mogen dus ook een trofee komen ophalen. Dat is dan de tweede internationale beker want kot geleden mochten ze zich de winnaar noemen in de TER serie waar ze ook de klasse ovwrwinning binnen haalden.

Denemarken-BROUWER-39 ZZR
Gerben Brouwer was met Niels Kroeze de verrassende winnaar in de West Euro Rally Cup

Gerben Brouwer
Gerben Brouwer en Niels Kroezewaren deze keer niet naar Denemarken gereden om de afsluitende rally voor de West Euro Rallycup te rijden. Maar doordat hun rechtstreekse tegenstander Guido Imhof in Denmarken uitviel mochten ze opnieuw winnar noemen in de WERC.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet