WRC

Rally WRC Portugal: 50 jaar Rally Portugal

Op 18 mei start een groot aantal rijders voor de volgende ronde in het Wereld Rallykampioenschap: de 50e editie van de Rally Portugal. Met maar liefst 14 World Rallycars van de nieuwe generatie vestigt de wedstrijd nu al een record. In totaal komen er 65 auto's aan de start. De rally start op donderdag met een showproef en finisht na 19 proeven op zondag middag met de PowerStage, die, net als een aantal andere proeven live te volgen zijn via WRC+.

ASN Preview-6
Al vele jaren wordt er in Portugal een belangrijke rally verreden, dit jaar voor de vijftigste keer.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: Steven van Veenendaal, Rally-eMag

Elk jaar zo half mei worden alle horloges weer eens gelijk gezet in het Wereld Rallykampioenschap. De traditionele wedstrijden die het begin van het seizoen markeren, hebben allemaal iets bijzonders. Sneeuw en ijs, of de aanwezigheid daarvan, zijn de aspecten voor Monte Carlo en Zweden, daarna de uitzonderlijke hoogte voor Mexico en het bijzonder ruige terrein van Argentinië en dan weet je ongeveer hoe de stand is. In Portugal kun je dat dan checken. Dit jaar was dat iets anders doordat de kalender is aangepast. Corsica is een heel eind naar voren gehaald om in het begin van het seizoen ook al een asfalt wedstrijd te hebben.

Volop spanning
Toch is iedereen gespannen hoe het in Portugal gaat. Gaat Thierry Neuville hier zijn derde wedstrijd op rij winnen? Krijgt Elfyn Evans hier na zijn bijna zege in Argentinië dan nu toch zijn eerste WK overwinning, gaat Kris Meeke hier net als vorig jaar winnen of pakt Ogier hier weer een keer een overwinning? Niemand kan het nu echt voorspellen en dat is het aantrekkelijke van het seizoen 2017.

ASN Preview-5 Veel speculatie maar weinig concreets, komt er een Opel R5?

Opel
Op de diverse sociale media gaan er op dit moment heel veel geruchten over een op handen zijnde R5 versie van een Opel Corsa. De geruchten worden in de wereld gebracht door Holzer Motorsport, het bekende tuning Duitse bedrijf dat ook veel met Opel doet. De geruchten worden verder gevoed door een kaartje van het serviceterrein in Portugal met daarop een plek met de aanduiding Opel R5. Uiteraard zijn we daar gaan kijken maar meer dan een tent met Opel logo's en zorgvuldig afgeschermde ramen was er niet te zien. Niemand lijkt iets concreets te weten en ook een tijdstip voor een eventuele onthulling is niet bekend. Het lijkt er voorlopig op dat de vorig jaar al getoonde Corsa nogmaals wordt voorgesteld. Maar we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Impressie van het servicepark
De rally start pas op donderdag, toch is er al voldoende te zien en te horen. De verhalen volgen later, maar hier vast wat beelden.

ASN Preview-4
De Fiësta van Elfyn Evans is er klaar voor, kan hij hier winnen?

ASN Preview-2
Toyota gaat beter dan verwacht, deze keer zelfs met een derde auto

ASN Preview-1
Na de teleurstelling in Argentinië hoopt Citroën op betere tijden.

ASN Preview-3
De brandweer kan het nog even rustig aan doen; laten we hopen dat dat zo blijft!

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet