WRC

Rally WRC Argentinië: Lastige start in Argentinië

Sebastien Ogier is super gemotiveerd, in zijn hele WRC carrière heeft hij in Argentinië nog nooit gewonnen. In alle andere rallies lukte dat wel dus hij heeft nog een rekening te vereffenen met dit evenement. Ook Mads Østberg staat op scherp na een lastige start van het seizoen omdat zijn auto nog niet klaar was. Maar eigenlijk hebben alle rijders wel een reden om hier goed te scoren. Het ruige karakter van de rally maakt Argentinië een heel lastige wedstrijd. Voorspellen wie er gaat winnen is dit hele jaar al moeilijk maar dat geldt nog meer voor Argentinië. Gaat iemand hier zijn tweede rally winnen? Of komt er nog een vijfde bij het rijtje van verschillende winnaars dit jaar.

VierWRCwinnaars
De vier rijders en auto's die de eerste vier wedstrijden van dit jaar wonnen.

Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Veel incidenten
Met nog geen 30 starters is Argentinië is het niet de gemiddelde rally van dit jaar. De eerste ochtend baart dan ook wat zorgen als we naar de lijst van uitvallers kijken. Het begint met Ogier die een spin maakt en vijf tellen verliest. Op de volgende proef verliest hij nog wat tijd omdat de aerodynamica van zijn auto gewijzigd is door beschadigde onderdelen. Hayden Paddon verliest drie minuten als hij langzaam over de kop gaat, maar afgezien van wat deuken en butsen kan hij verder. Zijn teamgenoot Sordo gaat heel snel maar moet stoppen met een gebroken stuurstang die hij op de proef moet vervangen (Dat kost hem 11 minuten). Thierry Neuville verliest wat tijd door een gebroken demper. Op proef vier gaat het mis voor Citroën. Breen komt in een gat in de weg terecht en door de klap blokkeert zijn versnellingsbak in de vijfde versnelling. Het kost hem vijf minuten op de proef maar na de proef moet hij uitvallen voor vrijdag. Het zelfde geldt voor Kris Meeke. Hij vond onderweg een flinke hobbel en wordt gelanceerd. Bij de landing blijkt er nog nauwelijks een onbeschadigd onderdeel aan de carrosserie van zijn C3 te zitten. Ook hij moet uitvallen. "Het rode leger", meldt Citroën. "Moet behoorlijk aan de bak om de auto's weer aan de start te krijgen morgen."

Evans
Met hulp van zijn DMack banden en zijn goede startpositie leidt Elfyn Evans in Argentinië. Hij is de eerste van vier Fords in de top vijf!


De overlevenden
Ondertussen lijkt Elfyn Evans zonder problemen rond te rijden met zijn Ford Fiësta. Bij de service voor het middagdeel leidt hij de wedstrijd. Een halve minuut achter hem  hem is Latvala in de Toyota tweede. Mads Østberg is derde, Tänak vierde en Ogier vijfde. Vier van de auto's in de top vijf zijn dus Fords. Vrijdag avond (Nederlandse tijd) gaat het overlevingsgevecht verder.


Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet