Open Nederlands Rally Kampioenschap

Sterke seizoensstart voor KTF-rallytalent Jim van den Heuvel bij Zuiderzeerally

Jim van den Heuvel Zuiderzeerally.03

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In de Zuiderzeerally legde de 19-jarige Nederlander in het algemeen klassement beslag op een keurige vierde plaats en pakte met de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport met grote overmacht de overwinning in de klasse voor productieauto's. "Vanaf de eerste meters liep het eigenlijk meteen lekker en vervolgens hebben we een foutloze wedstrijd gereden", blikte de tevreden KTF-rijder op zijn eerste rally van 2017 terug.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in zijn tweede volledige seizoen zijn pijlen gericht op de Tour European Rally, een serie van zes grote en bekende Europese rally's. Om alvast ritme op te doen en voor eigen publiek in actie te kunnen komen, trapte de 19-jarige inwoner van het Gelderse Terschuur afgelopen weekend zijn seizoen af met de Zuiderzeerally, de eerste ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap.

Jim van den Heuvel Zuiderzeerally.01

Uitkomend in de klasse N voor productieauto's, begon Van den Heuvel voortvarend aan zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen. Genavigeerd door Jouri Dockx klokte de KTF-rijder in de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport bij de eerste klassementsproeven direct top vijf klasseringen en was daarbij met afstand de snelste rijder in zijn klasse. Ook in het vervolg van de rally maakte Van den Heuvel op de extreem snelle proeven rond Emmeloord geen fouten, bleef diverse van meer pk's voorziene groep R auto's ruim voor en noteerde in de laatste zeven proeven maar liefst zes keer een vierde en zelfs één keer een derde tijd algemeen. Na ruim 116 wedstrijdkilometers legde Van den Heuvel in het algemeen klassement beslag op een vierde plaats en was daarmee afgetekend winnaar van de groep N. Op de nummer één in het algemeen klassement hoefde de KTF-rijder slechts iets meer dan één minuut toe te geven, terwijl hij in zijn klasse alle dertien proeven op zijn naam schreef en meer dan twee en een halve minuut voor de nummer twee eindigde.

Jim van den Heuvel Zuiderzeerally.02

"We hadden voor aanvang van het seizoen niet kunnen testen, dus wisten we niet precies wat we moesten verwachten. Daarbij waren het ook voor Jouri en mij de eerste meters sinds oktober vorig jaar. Het liep eigenlijk meteen goed en ik had het ritme snel te pakken. Vervolgens hebben we een foutloze wedstrijd gereden, waarbij we zeker tegen het eind dicht achter de top drie van de snellere groep R zaten. Een prima wedstrijd derhalve waarbij de auto zich perfect hield. Ik wil dan ook iedereen die ons gesteund heeft, en Jouri die foutloos genavigeerd heeft, hartelijk bedanken. Overigens was het leuk om opnieuw te constateren dat het niveau in Nederland hoog is, want een aantal sterke buitenlandse equipes had het best moeilijk om in de top mee te strijden", aldus Van den Heuvel, terugkijkend op zijn tweede Zuiderzeerally.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet