WRC

Rally WRC Mexico: Regen in Mexico

ASN Mexico-0057
Overvloedige regenval maakt het Jari-Matti Latvala de leider in het kampioenschap, lastig


Na de winterkou en sneeuw van de eerste twee wedstrijden in het wereld rallykampioenschap gaan we nu naar de hoge temperaturen van Mexico.


Tekst: Harry van Veenendaal
Foto's: PR

Bij de shakedown vanmorgen was er nog niet zoveel te zien van die zomerse omstandigheden want het regende. De uitslag gaf een mooi beeld van de krachtsverhoudingen op dit moment. De grote kanshebbers staan gebroederlijk op de eerste vier plaatsen. Toch zegt dat nets over de wedstrijd. Onderweg naar de uiteindelijke finish op zondag worden grote hoogten bereikt en dat heeft gevolgen voor de kracht van de motoren. Met name voor Toyota zou dat een probleem kunnen zijn want tijdens de ontwikkeling van de auto is men niet op deze grote hoogte geweest en ze kunnen ook niet terugvallen op recente data van eerdere jaren.

Volksverhuizing
Op donderdag vindt een grote volksverhuizing plaats. De wedstrijdwagens worden allemaal op diepladers geladen en naar Mexico City verplaatst. Vanaf het rallycentrum in Léon is dat zo'n 400 kilometer. In het hartje van Mexico vinden dan twee superspecials plaats. James Bond fans onder u zullen deplek wellicht herkennen want de openingsbeelden van de film Spectre werden op het zelfde Plaza Zocalo gedraaid waar nu de Rallywagens door de stad zullen razen. Wie het live wil meemaken moet vroeg op want de uitzending van deze proef op WRC+ begint om 03:00 uur vrijdagochtend.

Uitslag Shakedown

1. Neuville 3:45.8
2. Ogier 3:47.5
3. Meeke 3:48.0
4. Latvala 3:48.3
5. Paddon 3:48.6
6. Sordo 3:48.7
7. Evans 3:48.9
8. Lefebvre 3:50.6
9. Hänninen 3:50.7
10. 10 Bertelli 4:00.7
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet