Belcar

Belcar: 24 Uren van Zolder: Stand van zaken na 18 uur

Met een verpletterende voorsprong rijdt de GLPK Viper aan de leiding van de Euphony 24 Uren van Zolder. Het lijkt wel of de Hasseltse équipe van alle pech gespaard lijkt te blijven. Daarentegen moesten al 20 teams de strijd staken, zelfs zeer prominente teams.

Tekst: Flor Schilte  
Fotografie: Tim Bohme en Boudewijn Pieters


De Kuismanen Viper speelt een sluiprol in Zolder. Waar twee honden vechten om een been loopt een derde er mee heen. Zo ook de Kuismanen Viper die nu tweede staat. De gehele nacht was de GLPK Viper verwikkeld in een zeer hevige strijd met de PSI Porsche van Palttala, van der Sande en Alamäki. Palttala perste er in de nacht een tijd van 1.31.688 in het donker uit, ongelofelijk! Om 7.11 uur ging de PSI Porsche naar de pits en moest opgeven met een kapotte cilinder. Nuchter Fins commentaar: "It is a shame, the car did perfectly well".

 

Nu kon de Kuismanen Viper zich op de derde plaatst nestelen. Ook de AD Porsche met de broertjes Waters, teamchef Albert Vanierschot en Eric Bruynoghe was op weg naar een sterke podiumplaats toen om 09.43 het linker voorwiel een eigen leven ging leiden. De Porsche kon wel nog de pitbox bereiken maar helaas was het over voor de zingende broertjes van AD Sport. Ook was het over voor de AD Porsche van Menten, Verbergt en Hemroulle. De Limburger was met zijn teammaatjes was bezig met een sterke opmars Gisteravond was de Porsche nummer 7 na een reparatie teruggekomen op een 48ste plaats in het klassement. Op het moment dat Menten de strijd staakte waren er 30 plaatsen goedgemaakt en lag de auto op een 17de stek. "We hebben water in de cilinder, waarschijnlijk is de auto toch te heet geweest. Heel jammer want we hadden nog heel ver naar voren kunnen komen. De monteurs van AD hebben er alles aan gedaan", aldus de 23-jarige coureur. Op een derde plaats staat heel verrassend met 1 ronde achterstand op Kuismanen de Porsche van de jonge rijders Maes en Verbist, die vergezeld worden door Tanghe en Castelein. Rond middernacht was er een crash waarbij Stephanie Boden, de teamgenote van Jean-Pierre Verhoven met alle pech werd geconfronteerd. Nadat eerst de Porsche in de trainingen werd verspeeld, waarbij Frank Däring gewond raakte, was het nu de beurt aan haar. Ze raakte betrokken bij een megacrash in de Villeneuve Chicane met Porsche nummer 14 van Gabriël, Porsche nummer 44 van de Gastines en de BMW nummer 81 van Moury. De safety-car kon weer een uur de baan op. Tegen 4 uur was er nog een crash voor wederom de Porsche 44 bij de Sterrenwachtbocht met Bartha achter het stuur. De auto vloog over de vangrail maar de coureur was niet gewond. Ook de stervende Zwaan van Val Hillebrand heeft na een lange doodstrijd uiteindelijk opgegeven. Nog 29 auto's rijden, 20 teams konden reeds gaan inpakken.
 
 

 

 

 

Stand na 18 uren wedstrijd in de Euphony 24 Uren van Zolder
1. Kumpen-Longin-Hezemans-Lamy, Dodge Viper, 577 ronden.
2. Kuismanen-Zonca-Hasenblicher-Alamäki, Dodge Viper, 564 r.
3. Maes-Tanghe-Verbist-Castelen, Porsche 996, 563 r.
8. .Jamers-Kersten-Leest-van Rompuy, Porsche 996 GT3, 534 r.
16. Beliën-Jakobs-Verhoeven-Colman, BMW E46 M3 V8, 514 r.>leider in TA
17. Steinberg-Haschke-Van der made, BMW E36 M3, 506 r.
19 Crevels-Stoeltie-Keur-Sijthoff, BMW E46 M3 V8, 483 r.
21.Dehoen-Essers-Grauwels-Grauwels, BMW Compact, 451 r.
22. Moritz-Happë-Brom, Marcos Mantis, 435 r. 

 

 

 

 

 

 

 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet