Formule 1

Formule 1: Montoya op pole voor Raïkkönen, Alonso ‘slechts’ vierde

Juan Pablo Montoya mag voor de tweede keer op rij vanaf pole vertrekken. De winnaar van de Grand Prix van Monza moest als laatste een tijd neerzetten en was een nipte 48 duizendsten van een seconde sneller dan zijn teamgenoot.

Tekst: Marco Antheunisse

Motorwissel
Giancarlo Fisichella reed knap de derde tijd, maar heeft daarvan weinig plezier. Hij wisselde voor de kwalificatie van motor en moet daardoor tien plaatsen inleveren en dus van een dertiende plaats starten. Jarno Trulli kwalificeerde zoals gebruikelijk sterk en wist de ‘aanstaande wereldkampioen’ Fernando Alonso achter zich te houden.

Kleurloos
De Spanjaard laat weer zien geen enkele strijd aan te willen gaan en hulde zich weer in een kleurloze kwalificatie ‘op zeker’. Wanneer immers Alonso morgen met een verschil van 4 punten voor Raïkkönen weet te finishen is hij de jongste wereldkampioen ooit. Helaas niet één van de meest kleurrijke, want van enig Spaans temperament valt bij hem weinig te bespeuren. Raïkkönen wordt The Iceman genoemd, maar zelfs die toont bijna meer emotie dan Alonso. Tot teleurstelling van menig Spanjaard, een volk dat immers trots is op haar temperament.

Hollandse strijd
De strijd tussen Christijan Albers en Robert Doornbos is wel weer erg leuk. Dit keer wist wederom Doornbos de snelste tijd te zetten. Albers reed een goede ronde en verpletterde de tijd van Karthikeyan met bijna twee seconde. Doornbos startte direct na zijn teammaatje en wist zijn tijd met 63 duizendsten van een seconde te verbeteren. Ook Tiago Monteiro kwam niet in de buurt van de beide Minardi’s, maar toch was Albers niet echt tevreden: “Mijn ronde was behoorlijk strak, ik maakte geen fouten. Maar toch ben ik niet echt happy, ik ben niet zo blij met de door het team gekozen strategie. We zullen zien wat er morgen gaat gebeuren.” Robert Doornbos was wel tevreden. “Het is een leuke dag, want er staan twee Nederlanders voor de Jordans. Als het morgen gaat regenen kunnen we misschien zelfs in de top tien eindigen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet