Belcar

Belcar: Zaterdagavond barsten de Euphony 24 Uren van Zolder los

 

Op de Omloop van Terlaemen, zoals het circuit van Zolder ook wel wordt genoemd, start zaterdagavond om 17.30 uur de 24 Uren van Zolder. Een etmaalrace, die door de heren coureurs als zwaarder wordt ervaren dan de 24 Uren van Francorchamps, omdat er harder gewerkt moet worden. In Zolder zitten geen lange stukken waar je als coureur even kunt "rusten". De 24 Uren van Zolder maakt deel uit van de races voor het Belcar kampioenschap en is de 5e wedstrijd in de reeks van 7. Ruim 50 wagens staan ingeschreven. Totdat de kwalificatietrainingen woensdagavond beginnen is het natuurlijk de vraag wie er allemaal daadwerkelijk is. Ook bij de 24 Uren van Spa bleef de lijst nog lang muteren. Hier lichten we alvast een tipje van de sluier op. 
 

Tekst: Flor Schilte, fotografie: Tim Böhme

De top 5 geeft verrassend samengestelde équipes weer
Met startnummer 1 is de Viper in beeld die wordt bemand door Anthony Kumpen en Bert Longin, de équipe wordt versterkt door Mike Hezemans en Pedro Lamy. Het lijkt erop dat Hart en Hezemans hun Belcar aspiraties hebben begraven omdat beide bij andere teams instappen. Patrick Schreurs bemand met TV-personality Walter Grootaers een Porsche 996 Biturbo, vergezeld van Guy Verheyen en Philip Daelmans.  

 

Wie zegt dat raceauto's stinken ??? Het roemruchte toiletverfrissertje in de Belcar, de Ambi Pur Corvette, wordt bemand door stampiloten Marc Goossens en Franz Lamot. Om het debacle van Spa te vergeten worden kosten noch moeite gespaard. David Hart laat zijn eigen Viper op stal en stapt in op de Belgische Corvette, samen met Sebastiaan Bleekemolen, telg uit het racegeslacht uit Aerdenhout. Het Fins-Oostenrijkse duo Pertii Kuismanen en Karl Hasenblicher  start in de vertrouwde Viper, waarmee Kuismanen nog mee op Zandvoort aan het zwabberen was in de Euro GT Series tijdens de Marlboro Masters. Naast de Italiaan Stafano Zonca is er wel een heel opmerkelijke vierde rijder toegevoegd. Niemand minder dan rallycross kampioen(toen heette het nog niet rallyeracing) Matti Alamäki komt zijn Finse maatje steunen. Nou maar hopen dat hij naar Zolder rijdt en niet naar de Duivelsberg in Maasmechelen. Op de Porsche 996 Biturbo van Bart Couwberghs ontbreekt Toon van de Haterd. Rudi Penders, Kurt Dujardyn en Anton Gonnissen zijn als bemanning toegevoegd.

  

Clouseau gaat ervoor
De broertjes Kris en Koen Wauters starten met de Porsche 996 Biturbo van AD Sport. De koning van Zolder, Albert Vanierschot, stapt in evenals Erik Bruynoghe. De teambaas van AD Sport aast op een topklassering van de racende muzikanten in de Porsche 996 Biturbo. 

 

Jos Menten wil hoog eindigen, maar hoe zit het nou met Eric van der Poele?
Jos Menten komt aan de start met de Porsche 996 Biturbo van AD Sport uit Lummen. De 23-jarige coureur staat momenteel 5e in de GT in de Belcar. Een prima resultaat van de jonge coureur die de laatste tijd opmerkelijk hoog scoort. De Limburger behaalde vorig jaar een tweede plaats in de 24 Uren van Zolder. Menten rijdt met zijn vaste teammaat Tim Verbergt. Daar is ook, evenals het vorig jaar, Jean-Francois Hemroulle aan toegevoegd. Opmerkelijk is de vierde rijder in de Menten-club. Niemand minder dan Eric Van der Poele, de Belgische ex-Formule 1 coureur en voormalig winnaar van de 24 Uren van Francorchamps, staat ook op de Porsche 996 Biturbo ingeschreven. "Er heerst nog wat onduidelijkheid over de deelname maar Albert Vanierschot heeft mij verzekerd dat van der Poele alles heeft geregeld met AD, we zien het wel woensdag als de kwalificaties beginnen", aldus Menten die gebrand is om te scoren op Zolder.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet