Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Fernandez wint Kentucky

De Mexicaan Adrian Fernandez behaalde op de Kentucky Motor Speedway zijn allereerste IRL overwinning.  Indy 500 winnaar Buddy Rice eindigde als tweedeterwijl de Brit Dan Wheldon als derde het zwart-wit geblokt zag.

Tekst: Willem J. Staat

Adrian Fernandez versloeg met zijn G-Force Indy 500 winnaar Buddy Rice met 0.0581 secs. op de streep. In de 152e ronde van de 200 ronden durende wedstrijd wist de Mexicaan de eerste plek te veroveren. Het duo Fernandez-Rice werd op de hielen gezeten door Wheldon en Matsuura, maar geen van beiden was in staat de kop echt te veroveren. De Zuid-Afrikaan Tomas Scheckter zorgde bij het team van Panther Racing in de 137e ronde voor behoorlijk wat opschudding, toen hij iets te vroeg weg accelereerde en een behoorlijke methanol brand veroorzaakte.

De sleutel voor het succes lag voor Adrian Fernandez bij de laatste re-start. 'Ik wist dat ik mijn banden iets moest sparen, maar ook dat ik duidelijk op schema lag qua methanolverbruik', vertelde de overgelukkige Mexicaan, die na 10 starts zijn eerste IRL zege boekte. De 41 jarige coureur-teameigenaar is een van de oudste deelnemers in het IRL startveld. De Braziliaan Tony Kanaan behoudt de leiding in het kampioenschap, maar ziet Indy winnaar Buddy Rice met rasse schreden dichterbij komen. Het verschil tussen beiden bedraagt nog slechts 50 punten.