Clio Cup

Clio Cup: Sebastiaan Bleekemolen wint eerste race op SachsenringAl in de kwalificatietraining voor de zevende race van de ID&T Clio Renault Sport Cup had Sebastiaan Bleekemolen de overhand. Op de, voor alle coureurs onbekende, Sachsenring pakte de klassementsaanvoerder de pole-positie en won uiteindelijk ook de race. Slechts heel even mocht Allard Kalff aan een onverwachte zege denken, maar die droom was even zo snel weer over.

Tekst en foto: PR 

De grootste pechvogel in deze, misschien wel doorslaggevende, ronde van de ID&T Clio Renault Sport Cup was Paul van Splunteren. Hij had zijn Clio Renault Sport naast die van Sebastiaan Bleekemolen op de eerste startrij gezet, reed ook op de tweede plaats in de race maar hielp al in de tweede ronde zijn kansen op de titel om zeep door naast de baan en in de vangrails te raken. Daarmee was Sebastiaan Bleekemolen een van zijn belangrijkste concurrenten kwijt.Clio cup: Sebastiaan Bleekemolen wint op SachsenringDe andere, Frans Verschuur, had de grootste moeite Dillon Koster van de derde plaats te verdrijven, waar hij maar liefst negen ronden voor nodig had. Op dat moment was het leidende duo Bleekemolen-Kalff al buiten zijn bereik. Een merkwaardig incident deed zich voor toen de baanposten het bord 'safety-car' uithingen, terwijl er helemaal geen safety-car de baan in kwam.  De leidende Sebastiaan Bleekemolen ging netjes van zijn gas maar zag even later niet dat die situatie even zo plotseling werd opgeheven als hij was ontstaan. Allard Kalff was kennelijk klaarwakker en nam brutaal de kop over, maar maakte even later een klein foutje waardoor Bleekemolen zijn vertrouwde koppositie weer terug had. Die zou hij ook niet meer afstaan.

De strijd om de Michelin Renault Junior Cup was ook vermakelijk. Bertus Sanders was op zich een klasse apart maar heeft al tijden last van een niet te vinden storing in het elektriek. Hij kon ternauwernood zijn eerste plaats veilig stellen. Daarachter vochten Otto Kragt en Joost Vahstal een mooi duel uit, waarin zich ook Niels Bouwhuis mengde. Die tikte Kragt lichtjes aan waardoor de klassementsaanvoerder bijna van de baan vloog. Joost Vahstal profiteerde dankbaar en nam de tweede plaats van Kragt over. Met als gevolg dat Vahstal nu maar één punt achter Kragt staat, met Sanders op drie punten. 

Uitslag van de zevende race van de ID&T Clio Renault Sport Cup

1. Sebastiaan Bleekemolen, 16 ronden in 26'27"100;
2. Allard Kalff op 0"335;
3. Frans Verschuur op 6"767;
4. Dillon Koster op 8"118;
5. Sandra van der Sloot op 8"821;
6. Paul Vahstal op 9"390 

Uitslag van de Michelin Renault Junior Cup

1. Bertus Sanders, 16 ronden in 26'47"483;
2. Joost Vahstal op 11"082;
3. Otto Kragt op 16"259;
4. Dennis de Borst op 16"490;
5. Gilbert Esmeijer op 1'04"412  

Stand algemeen klassement na zeven races

1. Sebastiaan Bleekemolen 140;
2. Frans Verschuur 115;
3. Paul van Splunteren 93;
4. John de Vos 79;
5. Michael Bleekemolen 71;
6. Sandra van der Sloot 64  

Stand van de Michelin Renault Junior Cup
1. Otto Kragt 45;
2. Joost Vahstal 44;
3. Bertus Sanders 41;
4. Dennis de Borst 25;
5. Peter Veening 17;
6. André van Wonderen 16
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet