Porsche GT3 Cup Challenge

Ontknoping nadert in titelstrijd McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

Op 17 en 18 september vindt het voorlaatste raceweekeinde van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge van het huidige seizoen plaats. Tijdens de ‘Trophy of the Dunes’ op Circuit Park Zandvoort kan Tim Coronel de titelstrijd bij de professionals mogelijk voortijdig in zijn voordeel beslissen. In het klassementen van de semi-pro’s en de teams zijn de verschillen dusdanig gering dat de ontknoping waarschijnlijk pas tijdens de Finaleraces, op 15 en 16 oktober op Circuit Park Zandvoort, valt. Een beslissing in de laatste race is uiteraard het favoriete scenario van de ware autosportliefhebber.

Tekst : PR

Tim Coronel, uitkomend voor Tempo-Team Racing, heeft de beste papieren om zich tot eerste kampioen bij de pro’s te laten huldigen. Tim heeft een voorsprong van 48 punten opgebouwd op de tweede man in het tussenklassement, zijn teamgenoot Rory Bertram. Er zit echter een addertje onder het gras: elk team moet de resultaten van één van de drie buitenlandse raceweekeinden (Spa-Francorchamps, Zolder of de Nürburgring) wegstrepen. Dit valt voor Coronel ongunstig uit; zijn voorsprong op Bertram wordt hierdoor bijna gehalveerd. Als Coronel het raceweekeinde afsluit met een marge van minimaal 42 punten op zijn directe achtervolger, is het kampioenschap voortijdig in zijn voordeel beslist.
Tim Coronel heeft zijn voorsprong opgebouwd door het hele seizoen constant en goed te scoren. In de twaalf tot nu toe verreden races is een vierde plaats zijn ‘slechtste’ resultaat!

In het klassement voor teams hebben Tim Coronel en Menno Kuus een voorsprong van 29 punten op hun achtervolgers Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen (Team Bleekemolen). Door de schrapresultaten raken Tim en Menno hun voorsprong bijna geheel kwijt. Verwacht mag dan ook worden dat de titel bij de teams pas tijdens de Finaleraces wordt vergeven.

Na twaalf races hebben Olaf Manthey (Team Bleekemolen) en Menno Kuus exact evenveel punten verzameld in het duel om het kampioenschap bij de semi-pro’s. Kuus moet echter meer punten inleveren dan zijn tegenstrever bij het wegstrepen van een buitenlands evenement, waardoor Manthey met een kleine voorsprong aan de laatste vier races van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge begint. Ook deze strijd wordt waarschijnlijk pas tijdens de Finaleraces beslist.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet