Diversen

Formule Renault: Veertien reguliere deelnemers aan Ned. Kampioenschap

Renault richt al zijn pijlen dit jaar op de FR2.0, zoals de Formule Renault 2000 vanaf dit seizoen wordt genoemd.

Tekst: PR


De FR2.0 gaat zijn derde seizoen in. Voor de rijders is de FR2.0-klasse ideaal om zich te profileren in de racewereld. Diverse talenten zijn al doorgegroeid binnen de autosport. Xavier Maassen (24 jaar) was vorig seizoen tweede in het eindklassement van het NK Formule Renault 2000. Hij is vastbesloten om het komende seizoen de titel in de Eurocup FR2.0 op zijn naam te zetten. Ook veelbelovend is de 19-jarige Carlo van Dam. Deze coureur was met twee podiumplaatsen de beste debutant in de competitie vorig jaar. Ook hij gaat dit seizoen van start in de Eurocup FR2.0.
Zeven evenementen staan er op de racekalender van de FR2.0 NK dit jaar. De seizoensstart is op 28 maart 2005 tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort. Ook staan races in België (Spa) en Assen op het programma.
Voor het nieuwe seizoen zijn de reglementen niet ingrijpend gewijzigd. Veertien coureurs staan naar verwachting op de grid. Het streven van Renault is in ieder geval om twintig auto’s aan de start te krijgen in seizoen 2006.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet