Benelux Racing League

BRL: BRL Light: Gemoederen raken verhit (lang)

 crash1

Het einde van het seizoen nadert. Sommige coureurs wachten nog op een mooi succes, zoals een podiumplek, om hun kansen op een sponsor voor het seizoen 2006 te vergroten. Daarnaast nadert uiteraard de ontknoping van de kampioenschappen. Redenen genoeg, zo menen enkele ELF BRL-rijders, om de autosport te transformeren in een contactsport. Er werd dus flink geramd tijdens de negende en tiende ronde van de ELF BRL, verreden op de Nürburgring. Voordeel voor het publiek: het is wel spectaculair om naar te kijken.


Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Tim Böhme

Bijna haaks op de weg staan en je auto toch nog onder controle houden: het kan, zo bewees Jeroen Bleekemolen. De klassementsaanvoerder van de ELF BRL-V6 werd van achteren aangetikt door Nelson van der Pol, wat volgde was een onwaarschijnlijk staaltje wagenbeheersing. Dit incident was tekenend voor de dubbele race van de ELF BRL op de Nürburgring. Er werd flink geleund, geduwd en getikt.

 duw

Foutje
Jeroen Bleekemolen reisde met een fraaie staat van dienst af naar de Nürburgring. Acht races leverden hem acht pole positions en zeven zeges op. In de eerste kwalificatietraining was echter Donald Molenaar de snelste. “Foutje”, aldus Jeroen. “Mijn team was vergeten om mij van nieuwe banden te voorzien. Zelf kwam ik er overigens pas ’s avonds achter, mede vanwege mijn drukke weekeinde.” Jeroen bestuurde samen met BRL-concullega Donny Crevels ook nog een Spyker Spyder in de Le Mans Endurance Series, een race die op een prachtige tweede plek in de LMGT2-klasse eindigde en tot lovende reacties van de internationale media leidde.
De schade bleef beperkt, want Bleekemolen reed de tweede trainingstijd. Donny Crevels, Sandor van Es en Nelson van der Pol volgden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet