Clio Cup

Clio Cup: Mister X op pole, gissen begonnen

Het concept is niet nieuw, want op Zolder reed vorig jaar Bas Leinders al eens mee als Mister X. Maar leuk blijft het, want vanaf het eerste moment gaat het als een lopend vuurtje over het circuit. Het is Frans Verschuur roept de één, want die staat niet op de deelnemerslijst, maar zijn team is er wel. Nee, het is Jan Lammers, zegt de volgende, want die rijdt in de Ferrari tijdens de demo's en is dus tijdens de Masters op Zandvoort aanwezig. Ook de namen van Donald Molenaar, Phil Bastiaans en Duncan Huisman zijn al te horen, maar het blijft vooralsnog een goed bewaard geheim.

Tekst: Marco Antheunisse - Foto: Gerrie Hoekstra
  7065 clio_misterx 
Feit is dat het de spanning in de Clio Renault Sport Cup terug brengt. En dat is mooi, want nu de race op zondag niet meetelt voor het klassement en er dus maar zestien deelnemers zijn kan de klasse wel wat extra input gebruiken.

In de training werd al snel duidelijk dat Mister X inderdaad een topcoureur moet zijn, want al in zijn vierde ronde wist hij de snelste tijd op de klokken te zetten. Meer dan vijf ronden reed Mister X dan ook niet. Sebastiaan Bleekemolen reed in totaal 10 ronden, maar kon die tijd niet verbeteren en start dus zondag naast Mister X vanaf de tweede plek. Michael Bleekemolen en Bernhard ten Brinke completeren de tweede startrij. De andere rijders die we in de top tien gewend zijn doen niet mee aan de race. De eerste buitenlander in deze internationale race is Massimilliano Pedala op een zevende positie.

Kwalificatie Clio Renault Sport Cup
Vrijdag 6 augustus, Circuit Park Zandvoort

1. Mister X, 1.57.315
2. Sebastiaan Bleekemolen, op 0.327
3. Michael Bleekemolen, op 0.402
4. Bernhard ten Brinke, op 0.463
5. Paul Vahstal, op 0.688
6. Joost Vahstal, op 0.808
7. Massimilliano Pedala (I), op 0.941
8. Luca Casadei (I), op 0.954
9. Erik Struijlaart, op 1.245
10. Alessandro Sebasti Scalera (I) 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet