Formule 2

GP2 Series: Kovalainen en Jani winnen op MonzaIn de eerste wedstrijd op zaterdag hield Heikki Kovalainen zijn zenuwen het best onder controle en won voor Nico Rosberg en Nelson Piquet Jr. Maar liefst 9 wagens waren flink beschadigd na diverse crashes op het circuit van Monza. Teamgenoten van Art GP Rosberg en Premat maakten het helemaal bont en raakten elkaar in de tweede ronde. Premat had flinke schade en moest de strijd staken, terwijl Rosberg zonder problemen de race kon doorzetten.

De tweede sprintrace op zondag kwam moeizaam op gang. De startlichten waren van slag en de wedstrijdleiding besloot, nadat er meerdere wagens bij de eerste start bleven staan, om de herstart rollend achter de safety car plaats te laten vinden.
Neel Jani had de beste start en kwam alleen in de slotfase nog onder druk van Nico Rosberg te staan. De strijd om plaats twee tot en met vier was de gehele wedstrijd leuk om te zien. Monfardini, Pantano en Rosberg streden om elke centimeter. Heikki Kovalainen had een slechte start en moest zich vanaf plaats negen opwerken naar een uiteindelijke vijfde plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan is de spanning tussen Kovalainen en Rosberg te snijden. De achterstand van Rosberg is na dit weekend verkleind tot 4 punten.
Er kan dus nog van alles gebeuren. De volgende wedstrijd is komend weekend op Spa-Francorchamps.

Stand:
1. Heikki Kovalainen 99
2. Nico Rosberg 95
3. Scott Speed 59
4. Alexandre Premat 53
5. Neel Jani 48
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet