Clio Cup

Clio Cup: Verschuur is het winnen nog niet verleerd op Assen (lang)

 

Frans Verschuur rijdt bijna per definitie in de voorhoede, maar toch dateerde zijn laatste zege alweer uit 2001. Tijdens de Rizla Racing Day boekte hij een zege in de ID&T Clio Renault Sport Cup. Het ging allesbehalve gemakkelijk, met vier tegenstanders en een teamgenoot op zijn achterbumper.
 

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Gerrie Hoekstra en Tim Bohme

 6932 220_frans_vreugde 
De zesde race van de ID&T Clio Renault Sport Cup werd verreden op TT Circuit Assen, tijdens de Rizla Racing Day. Tijdens de kwalificatietrainingen zaten de koplopers in het klassement, zoals verwacht, voorin. Paul van Splunteren, tweede in de tussenstand, stelde de pole position veilig, hij werd op de eerste startrij geflankeerd door klassementsaanvoerder Sebastiaan Bleekemolen. Frans Verschuur, derde in de kampioenschapstand, reed de vierde trainingstijd. Bertus Sanders zat er uitstekend bij met de derde tijd, hij was daarmee de snelste Junior.

De Junior-coureurs deden het sowieso erg goed. Otto Kragt, leider in de tussenstand, reed de zesde tijd algemeen (tweede Junior). "Het was een superrondje", aldus de in Assen woonachtige Kragt, die op de fiets naar het circuit kwam. "Ik heb nog nooit zo ver naar voren op de startgrid gestaan."

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet