SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup maakt veel vrienden op TT Circuit Assen (lang)
Stil
Wie voor het eerst een race van de SEAT Cupra Cup ziet, verbaast zich over de afwezigheid van enige vorm van geluid. Jan Lammers, gastrijder tijdens de vorige race op het circuit van Zolder, omschreef het treffend. "Het is net of ik in een stomme film zit", aldus de coureur die gewend is om met open uitlaat te racen. Op zaterdag kwam het zeer gelegen dat de SEAT Cupra Cup zo'n stille Willy is. Het tijdschema liep iets uit, dat betekende dat de race van de merkencup niet voor zes uur 's middags zou kunnen finishen. Aangezien om zes uur onherroepelijk de finishvlag valt op het Drentse circuit, dreigde de race van 50 minuten flink ingekort te worden. Omdat de SEATs zo weinig geluid maken, mocht de klasse zijn race toch uitrijden. Om kwart over zes werd de race afgevlagd.

6963 220_meeuwZelfs de leden van de lokale geitenwollensokkenbrigade met het beste gehoor hadden niets gemerkt. Om problemen op zondag te voorkomen, plande de organisatie de race van de SEAT Cupra Cup daarom ook op zondag als laatste. Voor de rijders was dit minder leuk, aangezien de meeste toeschouwers al naar huis waren op het moment dat zij in actie kwamen. Met deze ingreep was iedereen er wel van verzekerd dat alle geplande races ook daadwerkelijk verreden zouden kunnen worden. De nachtmerrie van vorig jaar, toen de race van de Euroseries Formule Renault 2000 om klokslag zes uur werd afgevlagd, werd daarmee niet herhaald.  

Dieronvriendelijk
Uit het oogpunt van diervriendelijkheid maken de Ibiza's eigenlijk te weinig geluid, zo bleek tijdens de race. De aanwezige meeuwen, gewend aan auto's en motoren die een redelijke hoeveelheid geluid produceren, hoorden de auto's uit de SEAT Cupra Cup niet aankomen. Het resultaat: Johan Jansen viel uit met een fors beschadigde, met bloed besmeurde SEAT, nadat hij een meeuw vol had geraakt.
Misschien is het een idee om dit feit aan de GroenLinks-brigade te melden. Als het alternatieve deel der natie vervolgens komt protesteren en eist dat alle auto's met open uitlaat moeten rijden, vinden wij dat helemaal niet erg.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet