SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup maakt veel vrienden op TT Circuit Assen (lang)


Bumper aan bumper
De startopstelling van de tweede race was gelijk aan de uitslag van de race op zaterdag, zodat Sheila Verschuur van pole mocht vertrekken. Ze werd geflankeerd door Marcel Duits, met op de tweede rij Johan Jansen en Marc Koster.
Bij de start greep Sheila de koppositie, voor Duits en Koster. De twee heren wisselden al in de eerste ronde van positie. Marcel Duits: "We hadden afgesproken dat ik Marc zou laten passeren, om vervolgens achter hem aan te sluiten."
Koster kon al in de vierde ronde de kop overnemen. "Ik maakte een foutje in de Geert Timmerbocht, daardoor verloor ik snelheid op het rechte stuk", aldus Verschuur. "De beide teamgenoten passeerden mij, maar ik kon Marcel alweer snel terugverwijzen naar de derde plek."Sheila zat continu op de bumper van Marc Koster, maar ze zag geen kans om de eerste plaats terug te veroveren. De jongedame moest zelfs oppassen dat ze haar tweede plek niet verloor aan Marcel Duits. "Marc hielp Marcel, ze speelden het spelletje slim", vond Sheila. Vooral in de allerlaatste bocht beleefde ze angstige momenten. Marc Koster drukte het tempo, in de hoop dat Marcel nog een geslaagde aanval op de tweede plaats kon inzetten. Dit bleek ijdele hoop. Niek Jansen lag het grootste deel van de race op de vierde plaats en profiteerde van het gevecht voorin het veld. Hij vond de aansluiting bij Marcel Duits, maar kon hem niet van zijn podiumplaats beroven. Jansen werd later een positie teruggezet omdat hij een paaltje langs de baan geraakt zou hebben. Hoe dan ook, voor de toeschouwers was het duel om de kop ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de dag.  
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet