Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Dubbelslag Sebastiaan Bleekemolen – Evan Kersbergen

Net als de eerste race is ook de tweede wedstrijd van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, verreden op de Nürburgring, gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen. Tim Coronel en Menno Kuus eindigden als tweede, voor de equipe Paul van Splunteren - Bernhard ten Brinke.


Tekst: Roy van der Laan; fotografie: Tim Bohme

 Startrace2


Duncan Huisman en Olaf Manthey waren de grote afwezigen tijdens de tweede race van het weekeinde. Hun auto raakte te zwaar beschadigd gedurende de eerste race op vrijdag. Ook Michael Bleekemolen en Kees Bouhuys moesten de race missen, in hun geval door de trainingscrash van Bouhuys. Het startveld bleef beperkt tot negen auto's. Dit heeft ook te maken met het feit dat slechts twee van de drie buitenlandse races meetellen, voor sommigen een reden om dit evenement links te laten liggen.

Ardi op pole

Ardi van der Hoek vertrok van pole position, alweer zijn tweede na zijn beste trainingstijd op Spa-Francorchamps. Ardi reed een foutloze stint en won zijn ‘manche’ tot aan de rijderswissel met overmacht. Sebastiaan Bleekemolen lag vanaf de eerste ronde tot de pitstops op de tweede plek, hij werd gevolgd door Phil Bastiaans die Tim Coronel van zijn derde plaats beroofde. Tim kwam als vierde de pits in.

Super-pitcrew

Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen hebben de snelste pitcrew van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Ook deze keer won de equipe weer een plekje tijdens de verplichte rijders- en bandenwissel. Evan Kersbergen kwam als eerste de pits uit, voor Gosse Stielstra (gelegenheidsteamgenoot van Ardi van der Hoek) en Menno Kuus (teamgenoot van Tim Coronel). Kuus kon snel de tweede plaats overnemen en drong vervolgens bij Evan Kersbergen aan, die zich niet gek liet maken en als winnaar over de finish kwam.

 race2


Achter Kuus eindigde Bernhard ten Brinke als derde. Een mooie prestatie, aangezien hij aan het begin van zijn stint nog op de zesde plaats lag!
Tim Coronel en Menno Kuus deden de beste zaken. Zij scoorden bijna optimaal, terwijl hun belangrijkste rivalen in de strijd om de titels (Duncan Huisman - Olaf Manthey) vanaf de kant moesten toekijken.

 Podiumrace2


Uitslag:

1. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen 21 ronden in 48:56.996
2. Tim Coronel en Menno Kuus op 2.347
3. Paul van Splunteren en Bernhard ten Brinke op 18.120
4. Phil Bastiaans en Pieter Dubois op 22.285
5. Ardi van der Hoek en Gosse Stielstra op 26.921
6. Frans Verschuur en Roeland Voerman op 33.975
7. Rory Bertram en Paul Vahstal op 57.427
8. Marcel Norbart op 1:00.313

Tussenstand na twaalf races (onder voorbehoud) :

Teams:

1. Menno Kuus en Tim Coronel 186
2. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen 157
3. Duncan Huisman en Olaf Manthey 153

Professionals:

1. Tim Coronel 195
2. Rory Bertram 147
3. Sebastiaan Bleekemolen 140

Semi-professionals:

1. Menno Kuus 184
1. Olaf Manthey 184
3. Evan Kersbergen 149Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet