Supercar Challenge

DSC: Megacrash bij start, Van der Kolk wint raceBij het interview op de grid vroeg de speaker nog aan Meindert van Buuren hoe hij zich voelde toen hij na de vorige race vanaf pole position niet goed weg kwam. De teleurstelling van toen werd deze race echter nog ruimschoots overtroffen. Want niet alleen bleef de V8STAR na de start weer stokstijf staan, de van bijna achteraf gestartte Cor van Valen knalde bovendien vol achterop zijn fraaie bolide. Echt een enorme crash met dito ravage, waarbij bovendien Cor van Valen voor de zekerheid onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Uit voorzorg werd daar alles alles gecheckt. Van Valen is daarna naar huis gebracht en heeft enorme spierpijn en verder gelukkig niets. 
 

Tekst: Marco Antheunisse - Foto's: Gerrie HoekstraOok de nummer twee René Snel bleef aanvankelijk stilstaan, maar hij kon zijn weg toch vervolgen, zij het inmiddels op geruime afstand. Door de ravage werd er onmiddellijk een Safety Car Procedure opgestart, waarbinnen de hulpverlening aan de rijder en de bergingswerkzaamheden prima en veilig konden worden uitgevoerd. 

In het eerste deel van de race ging Cor Euser ruim aan de leiding, hij bouwde per ronde meerdere seconden voorsprong op. Omdat hij door het reglement bij de pitstop erg lang moest stilstaan verdween die voorsprong echter als sneeuw voor de zon en moest Jos Menten de race beginnen vanaf een twaalfde plaats. Hij wist op te klimmen naar een vijfde plaats, maar meer zat er door de verloren tijd niet in. Peter v.d. Kolk zegevierde ruim voor Coen Vink, de laatste podiumplek was voor Jan Joris Verheul. Een prestatie van formaat, want hij was gestart op een 18e plaats.Na ruim drie kwartier race was de zege voor Peter van der Kolk.

Uitslag race Dutch Supercar Challenge
Zondag 1 augustus 2004, TT Circuit Assen

1. Peter v.d. Kolk, 28 ronden in 47:12.045
2. Coen Vink, op 15.743
3. Jan Joris Verheul, op 29.910
4. Charles Brugman, op 32.537
5. Cor Euser/ Jos Menten, op 46.528
6. Richard v.d.Bos, op 49.706
7. M. Bakker/ R. Bakker, op 1:03.341
8. Lex v.d. Meyden, op 1:04.581
9. Luco Moro, op 1:06.386
10. Rene Snel, op 1:10.419
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet