Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Paffett bevestigt interesse Sauber ... en Williams







De kans is zeer wel aanwezig dat we Gary Paffett volgend jaar in de Formule 1 terugzien. Tegenover AUTOSPORT.NL verklaarde de Mercedes-coureur die in de DTM uitkomt, dat er serieuze gesprekken plaatsvinden met het Zwisterse team. Daarnaast bevestigde Paffett de interesse van het Formule 1-team van Williams, dat net als Sauber nog een stoel beschikbaar heeft voor 2005.


Tekst: Ralf Dennissen   Fotografie: Boudewijn Pieters


"We zullen op een bepaald moment wel een test krijgen", vertelt Paffett over de ontwikkeling aan het Sauber-front. " Dat zijn ook geen geruchten: er wordt serieus gepraat. Ze hadden het erover dat ik op vrijdag in de auto kon bij een race. Ik weet alleen niet of dat gaat gebeuren. We hebben ook geen haast."

Een combinatie van DTM en vrijdagtester in de F1 ziet Paffett niet zitten voor 2005: "Ik denk niet dat het mogelijk is de DTM te rijden voor Mercedes en dan ook nog de vrijdagtests voor Sauber te doen. We gaan voor het racezitje dat beschikbaar is bij Sauber. Een baan als vrijdagstester is voor mij niet zo aantrekkelijk als een racezitje in de DTM. Ik ben een racer; ik wil racen."

Wellicht dat er dit jaar nog wel incidenteel sprake zal zijn van een eendaags optreden tijdens een grand prix-weekend, maar "Ik weet niet of ze het budget hebben om zo'n test te doen."

Contacten BAR, interesse Williams

Een toonaangevend Engels tijdschrift verspreidde afgelopen week het gerucht dat Paffett ook bij Williams in de running is voor een stoel. Paffett bevestigt dit verhaal: "We hebben zeker met Williams gesproken."

Hij voegt toe: "Ook met BAR staan we zeer nauw in contact." De connectie tussen Paffett en teambaas Dave Richards dateert echter al uit zijn karttijd. Helaas voor de 23-jarige zit BAR voor volgend jaar al vol. "Dat is ook meer iets voor de langere termijn."

Paffett besluit: "Er is interesse, dus we moeten afwachten wat het wordt. Er zijn mogelijkheden, maar het aantal racestoeltjes wordt iedere week kleiner."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet