Formula Regional European

Eurocup Formule Renault 2.0: Paul Meijer met 6e plaats toppertje op Spa

De EK race voor de Formule Renault 2000 Eurocup werd na 11 ronden afgevlagd voor de pushende Paul Meijer. In de race op het Ardeense asfalt kon de jonge Nederlander 11 plaatsen goed maken in de race en gaf een duidelijk visitekaartje af van zijn kwaliteiten. Met de 6e plaats deed hij uitstekende zaken voor AR Motorsport en eindigde op 6.630 seconde achterstand van de winnaar.

Tekst: Flor Schilte

Junior Strous kwam wat tekort, ondanks dat hij voor Meijer op de startgrid stond. Met de auto van Motopark Oschersleben eindigde Junior Strous op een 9e plaats in de rangschikking en kwam 7.743 seconden tekort. Yelmer Buurman werd 12e op 9.593 seconde. Duidelijk mag zijn dat de verschillen in het EK, gezien de geringe verschillen tijdens de kwalificatie, minimaal zijn. Er wordt een stevig robbertje gevochten op de baan. Ook nu weer moest de safety-car de baan op toen enkele deelnemers op de baan bleven liggen. Alleen ziet het er naar uit dat Xavier Maassen zijn Formule 1 aspiraties mag gaan begraven.

Alhoewel Maassen in de Nationale rangschikking lang eerste stond ging het op EK niveau tot nu toe niet helemaal lekker. Konden zijn teamgenoten van AR zich verbeteren in de race. Vanaf een 19e plaats gestart eindigde de Limburger op een 22e plaats. Als excuus kon worden aangevoerd dat bij een spin de vleugel nog net de vangrail aantikte waardoor deze werd verbogen, maar toch...

De race werd soeverein gewonnen door Scott Speed. Gestart vanaf de pole doet deze Amerikaan zijn naam eer aan, in Nederland zou het een hele andere betekenis hebben! Zijn landgenoot Colin Fleming eindigde op 2.880 als tweede, gevolgd door de Duitser Pascal Kochem op 3.465.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet