Clio Cup

Clio Cup: Van Splunteren doorbreekt hegemonie Bleekemolen (lang)
Nadat hij de eerste drie races van het seizoen al op zijn naam had geschreven, won Sebastiaan Bleekemolen ook de eerste race van de ID&T Clio Renault Sport Cup op het circuit van Zolder. Paul van Splunteren maakte in de tweede wedstrijd van het weekeinde een einde aan de lange zegereeks. Hij profiteerde van het felle duel om de overwinning tussen Sebastiaan Bleekemolen en Frans Verschuur en won de race.

Tekst: Roy van der Laan - Foto's: Tim Bohme en Gerrie Hoekstra 
Sebastiaan Bleekemolen ziet er samen met Frans Verschuur de humor er wel van in.

De ID&T Clio Renault Sport Cup reed een dubbele race op het circuit van Zolder. De klasse kwam zowel op zaterdag als op zondag in actie. Tijdens de kwalificatietraining, bepalend voor de startopstelling van de eerste race, was het 'business as usual'. Sebastiaan Bleekemolen, klassementsaanvoerder met drie zeges uit drie races, was de snelste. Hij bleef tweede man Paul van Splunteren een halve seconde voor. Daarachter was het een stuk spannender. Vijfde man Michael Bleekemolen kwam slechts 0,057 seconde op Van Splunteren tekort!

Bernhard ten Brinke zat er uitstekend bij met de derde tijd. De regerend kampioen in de Michelin Renault Junior Cup presteerde nog niet eerder dit seizoen zo goed.Bertus Sanders was niet verrassend de snelste Junior, met de zesde tijd algemeen. Joost Vahstal volgde met de veertiende tijd overall, voor klassementsaanvoerder Otto Kragt (zestiende tijd).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet