SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Sheila Verschuur wint race-thriller (lang)
Race van de dag
De tweede race van het weekeinde was geweldig om naar te kijken. De startopstelling was gelijk aan de uitslag van de eerste race, zodat Ronald Morien vanaf pole vertrok met naast zich Sheila Verschuur. Jan Lammers profiteerde van het stopwatch-defect van 'zijn' team All Invest Racing, hij mocht vanaf de derde startpositie vertrekken. Aanvankelijk verwachtte eigenlijk iedereen dat de Le Mans-held achteraan moest starten, maar een bijzondere actie van het team (Lammers was ook voor de race op zaterdag ingeschreven) voorkwam dat.
In de beginfase vormden Morien, de zeer goed gestarte Koster (van zes naar twee binnen een ronde) en Sheila Verschuur de kopgroep. Toen de auto van Morien de geest gaf, bleven Koster en Verschuur over. Verwacht mocht worden, dat routinier Koster de jongedame achter zich kon houden. Die verwachting werd niet ingelost. Na tweederde van de race ging Marc door remproblemen in de Jacky Ickx chicane in de fout, waardoor Sheila de eerste plaats kon overnemen.

 

Afgeslagen motor
Bij het ingaan van de laatste ronde lag Sheila op kop, vlak voor Marc. Met nog een paar bochten te gaan, spinde de jongedame. "Ik had geen remmen meer", verklaarde ze. "Ik kwam op het vuile gedeelte van de baan terecht, waardoor ik spinde." Marc Koster koos in een reflex de verkeerde kant om Sheila te passeren, kon geen kant meer op en stond ook stil. Van beiden sloeg de motor af. Marcel Duits, tot dat moment in gevecht met Niek Jansen om de derde plaats, kreeg opeens de leiding in handen geworpen.
In de laatste bocht, de Jacky Ickx chicane, veranderde alles nogmaals. Sheila Verschuur was weer snel vertrokken, sneed zonder remmen de chicane af en won. Niek Jansen pakte de tweede plaats, voor Marcel Duits, die er niet meer dan de derde plaats uit kon slepen. Marc Koster was minder snel weg van de plek des onheils dan Sheila, hij kwam uiteindelijk niet verder dan de vierde plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet