SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Sheila Verschuur wint race-thriller (lang)

 
6488 Podium zaterdagToch gewonnen
Na de race werden Marc Koster en Ivo Berger als winnaars gehuldigd. Zij kwamen als tweede over de streep. Hun teamgenoten bij Team Haagsche Olifant Marcel Duits en Christiaan Frankenhout stonden als tweede op het podium.
Na enige tijd werd het allemaal anders. Morien en Struijlaart bleken toch gewonnen te hebben. Wat bleek? Het reglement dat een verplichte pitstop van minimaal 90 seconden voorschreef, gold alleen voor de Paasraces. Een foutje, dat nu wordt hersteld; vanaf nu dienen de rijders bij iedere pitstop " rijderswissel 90 seconden in de pits te wachten.
Koster-Berger en Duits-Frankenhout kregen een 30 seconden tijdstraf vanwege inhalen onder geel, ze vielen daarmee terug naar de plaatsen zes en zeven.
Sheila Verschuur en Michel Schaap werden aldus tweede.


Pech beloond
Benno van Ree en Marco Bikkers begonnen de race als zesde. Na een spin van Van Ree viel de equipe terug naar de zestiende plaats. Tijdens de rijderswissel ging de stopwatch van het team kapot. Bikkers: "Toen hebben we de overgebleven seconden maar afgeteld. Achteraf bleek dat onze stop 20 seconden tekort was." Hiermee won de equipe dus twintig tellen en een podiumplaats; ze eindigden uiteindelijk als derde.
Van Ree en Bikkers hadden nog een bijzondere stunt. Niemand minder dan Jan Lammers bestuurde hun SEAT Ibiza TDi tijdens de sprintrace op zondag.

Goede sfeer
De sfeer in het SEAT Cupra Cup-kamp is goed, zo bleek na afloop van de race op zaterdag. De auto van Bertus en Renate Sanders raakte zwaar beschadigd, nadat Bertus hard van de baan was geraakt. "Ik reed vlak achter de auto van Harrie Kolen en Jan Latour, die opeens stilviel. Ik kon kiezen: de baan af of tegen hun auto aanrijden." Hij koos voor de eerste optie. Het leek het einde van het raceweekeinde voor Renate Sanders. Na de race besloten echter alle teams om de gehavende Ibiza met z'n allen te repareren. De SEAT werd rechtgetrokken en van enig donor-plaatwerk voorzien, zodat Renate op zondag toch nog van start kon. De sleutelactie was zaterdagnacht om half drie klaar! 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet