SEAT Cupra Cup

SEAT Cupra Cup: Sheila Verschuur wint race-thriller (lang)
Close
Afgezien van trainingssnelste Marc Koster waren de verschillen in de voorste gelederen van het veld erg klein. Koster reed in de slotfase van de kwalificatietraining een tijd die bijna 0,7 seconde sneller was dan de snelste ronde van Bertus en Renate Sanders. Koster: "In het begin van de training was het erg warm, in de slotfase dreven er enkele wolken voor de zon. Het was toen wat koeler, op dat moment heb ik de snelste tijd gezet. Ik kon mij optrekken aan Ronald Morien en Marco Bikkers, die voor mij reden."
Niek Jansen, nummer tien in de tijdtraining, was slechts een ruime halve seconde langzamer dan broer en zus Sanders op de eerste startrij!Een-uursrace
Normaal rijdt de SEAT Cupra Cup op zaterdag een twee-uursrace. Vanwege het ultradrukke programma tijdens de Zolder Super Prix (dertien races!) was er deze keer slechts ruimte voor een race van een uur. Ondanks dat de klasse dus minder in actie kwam, was het inschrijfgeld flink hoger dan op Circuit Park Zandvoort. Dat werd niet op prijs gesteld. Tot verbazing van iedereen binnen de klasse, werd de wedstrijd bovendien al na 48 minuten afgevlagd.
De race was vooral na afloop spraakmakend. Marc Koster nam bij de start de leiding en hield die vast tot aan de rijderswissel. Christiaan Frankenhout snelde in drie ronden van de vierde startpositie naar de tweede plaats. Hij gaf het stuur vanaf de tweede plek over.
Nadat de pitstops waren voltooid, lagen Ronald Morien en Ferry Duivenvoorde ineens met enkele seconden voorsprong op kop. Dat was opmerkelijk, aangezien het duo halverwege de race nog met de nodige seconden achterstand op de vijfde plek lag en iedere pitstop annex rijderswissel reglementair anderhalve minuut dient te duren. Al snel bleek dat Morien en Duivenvoorde dachten dat ze slechts een minuut stil hoefden te staan. Ze kwamen als eersten over de finish, maar beseften dat ze niet gewonnen hadden. 

 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet