Porsche GT3 Cup Challenge

Porsche GT3 Cup: Slijtageslag in eerste race McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

De eerste race van de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge op de Nürburgring is gewonnen door Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen. Bleekemolen had het zijn hele stint zwaar aan de stok met Tim Coronel, die tweede werd.
De race was een ware slijtageslag. Tot de uitvallers behoorden Duncan Huisman - Olaf Manthey en Rory Bertram - Paul Vahstal.


 Bleekactie

Menno Kuus vertrok van pole position, maar Olaf Manthey maakte de beste start. Hij nam vanaf de tweede startpositie de kop en stond die niet meer af. Evan Kersbergen, eigenlijk de snelste in de training maar teruggezet vanwege te snel rijden in de pitstraat, klom van de vierde startplek op naar de tweede plaats. Menno Kuus eindigde als derde.
Na de rijderswissel begon het spektakel. In de pitstraat had Evan Kersbergen het stuur overgegeven aan Sebastiaan Bleekemolen, die de leiding innam voor Duncan Huisman (teamgenoot van Olaf Manthey). Tim Coronel, die zijn auto deelt met Menno Kuus, lag op de derde plaats.

Klapper

De race was snel voorbij voor Duncan Huisman. Hij kampte met schakelproblemen, verloor daardoor snelheid en werd vervolgens hard van achteren geraakt door Rory Bertram. Voor de beide rijders betekende dat het einde van hun race.

 Nacrash

Ardi van der Hoek profiteerde. Hij klom op van de vijfde naar de derde plaats en wist deze positie tot op de finishlijn te behouden.
Sebastiaan Bleekemolen en Tim Coronel vochten een fraai duel uit om de zege. Het duo lag nooit meer dan enkele tienden van een seconde achter elkaar. Coronel nam geen grote risico’s, mede omdat hij op dit moment de belangrijkste titelkandidaat is. Sebastiaan won, nipt voor Tim.
Gosse Stielstra reed zijn eerste race in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Na afloop mocht hij meteen, samen met teamgenoot Ardi van der Hoek, op het podium plaatsnemen!

Uitslag race McGregor Porsche GT3 Cup Challenge, vrijdag 2 september 2005, Nürburgring (D):

1. Sebastiaan Bleekemolen en Evan Kersbergen 22 ronden in 52:02.860
2. Tim Coronel en Menno Kuus op 0.200
3. Ardi van der Hoek en Gosse Stielstra op 4.064
4. Paul van Splunteren en Bernhard ten Brinke op 21.786
5. Marcel Norbart op 35.090
6. Phil Bastiaans en Pieter Dubois op 4 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet