Benelux Racing League

BRL: Start-finish zege Duncan Huisman

 





Hoewel Duncan Huisman van start tot finish aan de leiding ging was de BRL V6 wedstrijd zeker niet eentonig. Jeroen Reijntjens vormde een voortdurende bedreiging. In het veld waren verder meerdere mooie gevechten gaande. Een uitstekende wedstrijd reed Bas Lammers. Gestart vanaf de tiende plaats wist de ex karter op te rukken naar een fraaie vierde positie.


Tekst: Remco Scheelings - Foto's: Tim Bohme



De start levert voor de koplopers geen grote verschuivingen op. Na de eerste bocht is het Duncan Huisman voor Jeroen Reijntjens, Thomas Mutsch en Cor Euser. Een aantal rijders raakt elkaar in de eerste bocht maar uiteindelijk levert dit geen al te grote problemen op. Problemen heeft wel Donny Crevels. Na een slechte training kan de winnaar van een van de wedstrijden in Spa ook in de race niets uitrichten en valt al snel uit.



Achter Huisman, Reijntjens, Mutsch en Euser is inmiddels een mooi gevecht gaande tussen Donald Molenaar en Jorg Sfenzel. Buiten het beeld van de camera zijn het Molenaar en Sfenzel die elkaar het leven zo zuur maken dat Bas Lammers dit tweetal weet te passeren en oprukt naar de vijfde plaats. Lammers lijkt ontketend en valt meteen daarna Euser aan. Molenaar heeft echter serieuze problemen en ziet Nelson van der Pol in zijn spiegel verschijnen. In de achtste ronde is het Lammers die Euser uitremt terwijl Molenaar en Van der Pol met problemen de pits in moeten. De volgorde is daarmee Huisman, Reijntjens, Mutsch, Lammers, Euser en Sfenzel. Langzaam weet Reijntjens wat terrein goed te  maken op Huisman. Op 0,8 seconden blijft Reijntjens echter steken. Mutsch passeert als derde de finish gevolgd door een uitstekend rijdende Lammers. Euser moet genoegen nemen met de vijfde positie, voor Sfenzel. 

Uitslag race BRL V6 Serie
Zondag 18 juli 2004 Circuit Zolder
1. Huisman.D. 12 ronden in 20:32.318
2. Reijntjens.J. op 0.70
3. Mutsch.T. op 7.898
4. Lammers.B. op 11.338
5. Euser.C. op 20.143
6. Sfenzel.J. op 27.138

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet