Formule 3

F3: Adrian Sutil: “Ik wil winnen”

Er wordt hier en daar wat geklaagd in de Formule 3 Euroseries, waar het Franse ASM F3 momenteel zo dominant is. Het team heeft de zaken dit jaar goed voor elkaar (wat zich afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort uitwees, toen Lewis Hamilton voortijdig het kampioenschap binnenhaalde), maar links en rechts wordt er gefluisterd dat ASM een sterkere Mercedes-motor heeft. Daardoor zou een oneerlijke strijd ontstaan en kunnen andere coureurs het team maar sporadisch verslaan. We praten met ASM-rijder Adrian Sutil, die in Zandvoort onder het genot van een gezonde sandwich openhartig spreekt over zijn team en zijn persoonlijke strijd naar de top van de autosport.

Tekst: Laura Postma

De 22-jarige Adrian Sutil uit het Duitse Gräfeling heeft in Lewis Hamilton misschien niet altijd de makkelijkste teamgenoot. De kersverse kampioen uit Groot-Brittannië staat volop in belangstelling, natuurlijk vanwege zijn goede prestaties, maar vooral omdat hij de steun van McLaren Formule 1-teambaas Ron Dennis geniet. Hamilton wordt een grote toekomst toegedicht, en daarom wil Sutil nog wel eens over het hoofd gezien worden. “Ik denk niet dat het eerlijk is om mij op dit moment met Lewis te vergelijken. Hij heeft zo veel ervaring,” vertelt Sutil. “Die voorsprong die hij heeft is moeilijk om in te halen. Natuurlijk vergelijk ik me wel eens met hem, en dan ben ik teleurgesteld als hij sneller is. Maar iedereen om me heen zegt dat ik de tijd moet nemen.”

 f3_podium

Lewis Hamilton won ook de Marlboro Master, voor teamgenoot Sutil

Overigens kunnen de twee teamgenoten het prima met elkaar vinden. Dat is tenminste wat zij naar buiten brengen. Toen de twee coureurs elkaar op zaterdag in Zandvoort in de eerste bocht al uit de wedstrijd reden, leek het ogenschijnlijk de fout van Hamilton te zijn. Sutil was uiteraard niet blij, maar accepteerde de excuses van zijn teamgenoot en er waren ‘no hard feelings’.

 Sutil uitval 4

Sutil viel uit tijdens de eerste race in Zandvoort
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet